Najbolja vražja jaja koja ste ikad jeli

Thinkstock
Obožavamo jaja upravo zbog raspona mogućnosti za pripremu i stalne dostupnosti. Vizualno su primamljiva, i vrlo praktična za posluživanje na zabavama, tvrdo kuhana i punjena jaja - poznatija kao Deviled Eggs.
Vidi originalni članak

Vjerujemo da ste već jeli klasičnu verziju u kojoj se punjenje sastoji od žumanjaka, majoneze, senfa i začina, a danas vam donosimo i  jedan uzbudljiviji recept.  U pitanju je pravi kremasti užitak s pršutom, karameliziranim lukom i maslinama.

 

BRZO I JEDNOSTAVNO Vražja jaja: Teško je stati na jednom

 

Sastojci:

  • 12 velikih jaja
  • 2 žlice bijelog octa
  • 1 feta pršuta
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 žlica šećera
  • 60 g crnih maslina
  • 200 g majoneze

Priprema:

  1. Skuhajte jaja, a zatim ih prebacite u posudu s hladnom vodom i pričekajte dvadesetak minuta.
  2. Ogulite ih i prerežite na polovice. Oprezno izvadite žumanjak iz svih jaja i stavite ga u zasebnu posudu.
  3. Pršut pecite na zagrijanoj tavici minutu do dvije, a zatim ga narežite na male komadiće.
  4. U istu tavicu dodajte maslinovo ulje i narezani luk. Pirjajte dok ne omekša, smanjite temperaturu i dodajte šećer. Maknite s vatre kad poprimi lijepu zlatnu boju.
  5. Žumanjke zgnječite viljuškom, pomiješajte ga s majonezom, sitno narezanim crnim maslinama i karameliziranim lukom. 
  6. Napunite jaja i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.

Sretni blagdani!

 

Posjeti Gastro.hr