gastro postao
Obožavamo jaja upravo zbog raspona mogućnosti za pripremu i stalne dostupnosti. Vizualno su primamljiva, i vrlo praktična za posluživanje na zabavama, tvrdo kuhana i punjena jaja - poznatija kao Deviled Eggs.
Vjerujemo da ste već jeli klasičnu verziju u kojoj se punjenje sastoji od žumanjaka, majoneze, senfa i začina, a danas vam donosimo i jedan uzbudljiviji recept. U pitanju je pravi kremasti užitak s pršutom, karameliziranim lukom i maslinama.
Sastojci:
- 12 velikih jaja
- 2 žlice bijelog octa
- 1 feta pršuta
- 3-4 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 žlica šećera
- 60 g crnih maslina
- 200 g majoneze
Priprema:
- Skuhajte jaja, a zatim ih prebacite u posudu s hladnom vodom i pričekajte dvadesetak minuta.
- Ogulite ih i prerežite na polovice. Oprezno izvadite žumanjak iz svih jaja i stavite ga u zasebnu posudu.
- Pršut pecite na zagrijanoj tavici minutu do dvije, a zatim ga narežite na male komadiće.
- U istu tavicu dodajte maslinovo ulje i narezani luk. Pirjajte dok ne omekša, smanjite temperaturu i dodajte šećer. Maknite s vatre kad poprimi lijepu zlatnu boju.
- Žumanjke zgnječite viljuškom, pomiješajte ga s majonezom, sitno narezanim crnim maslinama i karameliziranim lukom.
- Napunite jaja i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.
Sretni blagdani!