Najbolje bruskete prema receptu Gennara Contalda

@gennarocontalo, Instagram
Jamie Oliver je tajne talijanske kuhinje otkrivao uz mentora Gennara pa vjerujemo u autentičnost njegovih recepata i tehnika.
Vidi originalni članak

Ako su vam dosadile bruskete, ovaj video tečaj će vas u potpunosti razuvjeriti. Pustite mirise Mediterana u vaš dom uz jednostavan recept.

 

 

Gennaro napominje da trebate kupiti kvalitetan rustikalni kruh i zapeći ga na grill tavi s obje strane. Zatim ga premažite umakom od rajčice i smjesom mozzarelle i ricotte te dodajte listove svježeg bosiljka. 

Najbitnija komponenta su zapečene slatkaste rajčice. Posolite ih, popaprite, dodajte malo nasjeckanog čilija i prelijte maslinovim uljem, a zatim ih stavite u pećnicu na 220 stupnjeva. Dovoljne su 2-3 minute kako bi omekšale, nakon čega ih samo trebate položiti na pokrov od sireva i preliti s još malo maslinovog ulja.

 

UMJETNOST Slavni talijanski chef otkriva tajne domaće tjestenine

 

Čini se kako nas većina ogladni od samog pogleda na talijanska jela, bez obzira na to koliko su jednostavna. Nakon što isprobate bruskete i vi ćete ponosno ponoviti Gennarovu poznatu rečenicu: „Zašto kuham toliko dobro“. Dobar tek!

 

 

Posjeti Gastro.hr