Ako su vam dosadile bruskete, ovaj video tečaj će vas u potpunosti razuvjeriti. Pustite mirise Mediterana u vaš dom uz jednostavan recept.
Gennaro napominje da trebate kupiti kvalitetan rustikalni kruh i zapeći ga na grill tavi s obje strane. Zatim ga premažite umakom od rajčice i smjesom mozzarelle i ricotte te dodajte listove svježeg bosiljka.
Najbitnija komponenta su zapečene slatkaste rajčice. Posolite ih, popaprite, dodajte malo nasjeckanog čilija i prelijte maslinovim uljem, a zatim ih stavite u pećnicu na 220 stupnjeva. Dovoljne su 2-3 minute kako bi omekšale, nakon čega ih samo trebate položiti na pokrov od sireva i preliti s još malo maslinovog ulja.
Čini se kako nas većina ogladni od samog pogleda na talijanska jela, bez obzira na to koliko su jednostavna. Nakon što isprobate bruskete i vi ćete ponosno ponoviti Gennarovu poznatu rečenicu: „Zašto kuham toliko dobro“. Dobar tek!