Jednostavno divan: Pohani kruh u sasvim novom izdanju

Thinkstock
Modernizirali smo pohani kruh i pretovorili ga u sjajnu slasticu koja će se najviše sviđati ljubiteljima torte i kolača od sira.
Vidi originalni članak

Pohani kruh postaje slatki složenac koji će te oduševiti. U smjesu od sira možeš dodati komadiće voća ili orašastih plodova po vlastitom izboru pa na kraju još sve posipati svježim voćem. Preostaje ti još samo uživati u slasnom doručku.

Potrebno vam je:

  • 1 kruh
  • 2 žlice maslaca
  • 5 žlica šećera
  • 5 jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • 250 g krem sira
  • 2 žlice limunovog soka 

Priprema:

  1. Kruh narezati na tanje kriške.
  2. Pomiješati četiri jaja, mlijeko i dvije žlice šećera.
  3. U drugoj posudi miksati krem sir, ostatak šećera, limunov sok i jedno jaje dok ne dobijete kremu.
  4. Kruh umačiti u smjesu od jaja i mlijeka pa ga posložititi po dnu kalupa u kojem će se peći.
  5. Kada si potrošila polovicu kruha, premazati ga kremom od krem sira, a zatim posložiti ostatak kruha.
  6. Na kraju sve posipati šećerom.
  7. Peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr