Najjednostavnija verzija kuglica od kikiriki maslaca i čokolade

Thinkstock
Čar je zapravo u isprobavanju različitih verzija poslastica od klasičnih sastojaka. Danas vam donosimo recept za neodoljive kuglice od kikiriki maslaca i tamne čokolade.
Vidi originalni članak

Priprema je vrlo jednostavna, popis sastojaka je kratak i neće vam oduzeti puno vremena. Samo oslobodite malo mjesta u hladnjaku i bacite se na pripremu.

Osim što su savršene za posluživanje uz šalicu kave, lagano ih možete zapakirati i pokloniti. 

 

MLJAC Neodoljive kuglice od čokolade i avokada

 

Sastojci:

  • 250 g kikiriki maslaca
  • 50 g maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g šećera u prahu
  • 250 g čokolade (min. 60% kakaa)

Priprema:

  1. Maslac, kikiriki maslac, vaniliju i 120 g šećera u prahu stavite u dublju tavicu. Zagrijte na srednje jakoj vatri i miješajte dok ne nastanu mjehurići.
  2. Maknite s vatre i umiješajte preostali šećer u prahu. Stavite u hladnjak kako bi se smjesa ohladila.
  3. Od hladne smjese oblikujte kuglice i položite ih na papir za pečenje. Ponovno ih stavite u hladnjak i pričekajte da se dobro ohlade.
  4. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ohlađene kuglice umočite i pričekajte da se čokolada stisne.

 

a za desert... Vrhunske čokoladne kuglice s kavom

 

Čuvajte ih u hladnjaku!

 

Posjeti Gastro.hr