gastro postao
Uživajte u kremastim čokoladnim zalogajčićima bez grižnje savjesti.
U ovom receptu nema šećera, smjesa je povezana avokadom, a vi ga možete učiniti još boljim ako odaberete kvalitetnu tamnu čokoladu. Predlažemo vam da birate između onih s njamanje 70% kakaa te da ovog puta izbjegnete čokolade za kuhanje jer većina ima visok udio šećera.
Sastojci:
- 170 g tamne čokolade
- 1 mali avokado
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 2 žlice kakaa
- Prstohvat soli
Priprema:
- Otopite na pari čokoladu s prstohvatom soli i ekstraktom vanilije.
- Mali zreli avokado zgnječite vilicom, umiješajte čokoladu i stavite u hladnjak na pola sata kako bi se smjesa ohladila.
- Oblikujte okruglice, uvaljajte ih u kakao i posložite na lim/pladanj prekriven papirom za pečenje.
- Vratite ih u hladnjak na još pola sata.
Uživajte!