gastro postao
Čar je zapravo u isprobavanju različitih verzija poslastica od klasičnih sastojaka. Danas vam donosimo recept za neodoljive kuglice od kikiriki maslaca i tamne čokolade.
Priprema je vrlo jednostavna, popis sastojaka je kratak i neće vam oduzeti puno vremena. Samo oslobodite malo mjesta u hladnjaku i bacite se na pripremu.
Osim što su savršene za posluživanje uz šalicu kave, lagano ih možete zapakirati i pokloniti.
Sastojci:
- 250 g kikiriki maslaca
- 50 g maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g šećera u prahu
- 250 g čokolade (min. 60% kakaa)
Priprema:
- Maslac, kikiriki maslac, vaniliju i 120 g šećera u prahu stavite u dublju tavicu. Zagrijte na srednje jakoj vatri i miješajte dok ne nastanu mjehurići.
- Maknite s vatre i umiješajte preostali šećer u prahu. Stavite u hladnjak kako bi se smjesa ohladila.
- Od hladne smjese oblikujte kuglice i položite ih na papir za pečenje. Ponovno ih stavite u hladnjak i pričekajte da se dobro ohlade.
- Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ohlađene kuglice umočite i pričekajte da se čokolada stisne.
Čuvajte ih u hladnjaku!