Isprobaj ovaj jednostavan recept za prefine čokoladne kuglice s espressom i rumom
Od ove ćete smjese dobiti otprilike 40 kuglica, sasvim dovoljno da u njima uživaš cijeli tjedan. Nakon što ih napraviš, čokoladne kuglice s espressom i rumom obavezno drži u hladnjaku, a predlažemo da ih poslužiš uz šalicu kave.
Ljeti ove čokoladne kuglice s espressom i rumom baš i nije praktično poklanjati, ali isplati se sačuvati ovaj recept za hladnije dane i posebne prilike.
Prefine čokoladne kuglice najdraže su nam uz šalicu kave
foto: Vladimir Gladkov/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Čokoladne kuglice s espressom i rumom
25 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
40
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Tamna čokolada
450
g
Maslac
3
žlica
Žumanjak
2
kom
Espresso
2
žlica
Rum
1
žlica
Postupak
Polovicu količine čokolade otopi na pari. Makni s vatre, dodaj maslac, a zatim umiješaj i žumanjke, espresso i rum. Dobro izmiješaj, pričekaj da se smjesa malo ohladi, a potom smjesu prebacite u hladnjak.
Nakon sat vremena od smjese napravi pravilne kuglice i položi ih na papir za pečenje, a zatim ih vrati u hladnjak nakon još sat vremena.
Otopi preostalu čokoladu na pari, makni je s vatre i pričekaj 10-ak minuta prije no što počneš umakati kuglice.
Umoči ih, položi na papir za pečenje i vrati u hladnjak.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.