gastro postao
Isprobajte jednostavan recept za pravi čokoladni užitak s espressom i rumom...
Od ove ćete smjese dobiti otprilike 40 kuglica, sasvim dovoljno da u njima uživate cijeli tjedan. Obavezno ih držite u hladnjaku, a predlažemo da ih poslužite uz šalicu kave.
Ljeti ih vjerojatno nije praktično poklanjati, ali isplati se sačuvati ovaj recept za hladnije dane i posebne prilike.
Sastojci:
- 450 g tamne čokolade
- 3 žlice maslaca narezanog na tanke listiće
- 2 velika žumanjka
- 2 žlice espressa
- 1 žlica ruma
Priprema:
- Polovicu čokolade otopite na pari. Maknite s vatre, dodajte maslac, a zatim umiješajte i žumanjke, espresso i rum. Dobro izmiješajte, pričekajte da se malo ohladi, a potom smjesu prebacite u hladnjak.
- Nakon sat vremena od smjese napravite pravilne kuglice i položite ih na papir za pečenje, a zatim ih vratite u hladnjak nakon još sat vremena.
- Otopite preostalu čokoladu na pari, maknite je s vatre i pričekajte desetak minute prije no što počnete umakati kuglice.
- Umočite ih, položite na papir za pečenje i vratite u hladnjak.