Recepti 30. listopada 2022.

Jedini recept za kompot od krušaka koji će ti ikad trebati

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon pripreme slasnih džemova, finih kolača i torti, raznih crumbleova - vrijeme je i za pokoji kompot.

Ako voliš voćne kompote ovaj će ti sigurno biti jedan od favorita. Jednostavan recept, od samo šest sastojaka, koje gotovo sigurno već imaš u kuhinji, rezultirat će sjajnim okusom koji će te zasladiti kada vrijeme postane tmurno i hladno.

Topao i mirisan s dodatkom cimeta, ovaj kompot bit će kao jesen u čaši, a osim samostalno jesti ga možeš i uz dodatak tučenog slatkog vrhnja, s palačinkama, sladoledom te s orašastim plodovima!

 

Možda vas zanima... Kompot će te vratiti u neke prošle dane Recepti

 

Sastojci:

  • 2 kg krušaka
  • 400 g šećera
  • 2 litre vode
  • 1 štapić cimeta
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • sok od limuna

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva. Stavi u nju staklenke. Limene poklopce prethodno operi i prebriši alkoholom kako bi ih dezinficirala. 
  2. Kruške operi, oguli, prereži na četvrtine i očisti od koštica. Stavi ih u posudu s hladnom vodom i sokom od limuna kako ne bi potamnile ili to napravi nakon što skuhaš sirup.
  3. U velikoj posudi pomiješaj vodu, obje vrste šećera, malo soka od limuna i začine. Jednom kada tekućina zavrije dodaj u nju kruške i kuhaj ih 10 minuta. Zatim procijedi sirup.
  4. Premjesti kruške u staklenke i prelij ih potom sirupom. Količina bi trebala biti dovoljna za oko šest staklenki, ali opet to ovisi o tvojem načinu rezanja kruški te o veličini i marki korištenih staklenki.
  5. Ostavi jedan do dva centimetra prostora na vrhu staklenke i obriši njene rubove, a potom ih poklopi limenim poklopcem.
  6. Zadnji korak jest da staklenke uroniš u kipuću vodu na 15 do 20 minuta ili ih vratiš u pećnicu na 80 stupnjeva na 10 do 15 minuta.

U slast!

 

Kompot od bundeve i đumbira Možda vas zanima... Jeste li probali kompot od bundeve? Recepti kompot Možda vas zanima... Zdravi napitak vraća se u modu: Kompot od dunja i oraha None
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.