Recepti 17. travnja 2018.

Kremaste praline s karamelom i čokoladom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mekano je punjenje kombinacija smeđeg šećera i bijele čokolade, a preljev od tamne čokolade „krivac“  pridonosi eleganciji i ravnoteži okusa.

Za pripremu 20 pralina bit će vam potrebno otprilike 30 minuta, ali uzmite u obzir kako u hladnjaku trebaju stajati nekoliko sati. Možete ih uvaljati u nasjeckani kikiriki, bademe, lješnjake ili orahe, kao i u čokoladne mrvice i različite jestive ukrase. Predlažemo da ovog puta ne pretjerujete jer izgledaju odlično i bez mnogo dodataka i truda. 

 

Možda vas zanima... Geeketine praline s tamnom čokoladom i kikirikijem Kolumne

 

Sastojci:

  • 60 g maslaca
  • 240 ml kondenziranog mlijeka
  • 90 g smeđeg šećera
  • 150 g bijele čokolade
  • ½ žličice soli
  • 300 g tamne čokolade

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Pomiješajte maslac, kondenzirano mlijeko i smeđi šećer. Stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi, izvadite, promiješajte i vratite na još 30 sekundi. Ponovite postupak još jednom ili dva puta, ovisno o jačini svoje pećnice.
  2. Kad se zagrije, najprije dobro promiješajte, a onda ovom smjesom prelijte komadiće bijele čokolade. Posolite i pričekajte minutu, a zatim krenite miješati. Kad se do kraja rastopi, prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na dva-tri sata.
  3. Izvadite smjesu karamela i bijele čokolade iz hladnjaka i ostavite je na sobnoj temperaturi 10 minuta. 
  4. U međuvremenu rastopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj pećnici. Izvadite je i promiješajte svakih 20-30 sekundi.
  5. Od smjese karamele i bijele čokolade napravite 20 kuglica i umočite ih u tamnu čokoladu. Posložite ih na papir za pečenje i po želji ukrasite.
  6. Stavite u hladnjak na barem sat vremena.

 

Možda vas zanima... Traži se kuglica više: Sirove praline Kolumne

 

Uživajte u kremastim zalogajima!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.