gastro postao
Mekano je punjenje kombinacija smeđeg šećera i bijele čokolade, a preljev od tamne čokolade „krivac“ pridonosi eleganciji i ravnoteži okusa.
Za pripremu 20 pralina bit će vam potrebno otprilike 30 minuta, ali uzmite u obzir kako u hladnjaku trebaju stajati nekoliko sati. Možete ih uvaljati u nasjeckani kikiriki, bademe, lješnjake ili orahe, kao i u čokoladne mrvice i različite jestive ukrase. Predlažemo da ovog puta ne pretjerujete jer izgledaju odlično i bez mnogo dodataka i truda.
Sastojci:
- 60 g maslaca
- 240 ml kondenziranog mlijeka
- 90 g smeđeg šećera
- 150 g bijele čokolade
- ½ žličice soli
- 300 g tamne čokolade
Priprema:
- Pomiješajte maslac, kondenzirano mlijeko i smeđi šećer. Stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi, izvadite, promiješajte i vratite na još 30 sekundi. Ponovite postupak još jednom ili dva puta, ovisno o jačini svoje pećnice.
- Kad se zagrije, najprije dobro promiješajte, a onda ovom smjesom prelijte komadiće bijele čokolade. Posolite i pričekajte minutu, a zatim krenite miješati. Kad se do kraja rastopi, prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na dva-tri sata.
- Izvadite smjesu karamela i bijele čokolade iz hladnjaka i ostavite je na sobnoj temperaturi 10 minuta.
- U međuvremenu rastopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj pećnici. Izvadite je i promiješajte svakih 20-30 sekundi.
- Od smjese karamele i bijele čokolade napravite 20 kuglica i umočite ih u tamnu čokoladu. Posložite ih na papir za pečenje i po želji ukrasite.
- Stavite u hladnjak na barem sat vremena.
Uživajte u kremastim zalogajima!