Ove kuglice su bez glutena, veganske i gotove za samo 20 minuta! Idealne su za brzu poslasticu koja će ti utažiti želju za slatkim
Tražiš zdravu, brzu i ukusnu poslasticu koja ne zahtijeva pečenje? Sirovekugliceod datulja i kakaa su savršen izbor! Ove kuglice, napravljene od datulja, badema i kakaa, bez ulja i maslaca, savršen su spoj slatkog i zdravog.
Bilo da ih jedeš kao desert uz kavu ili čaj, ili kao brzu užinu, oduševit će te sočnom i gustom teksturom koja podsjeća na tijesto za kolače.
Datulje
foto: Canva
Odlične zamjene
Sirove kuglice od datulja i kakaa jako se jednostavno pripremaju, da ćeš ih poželjeti raditi svakodnevno – sve što ti treba je multipraktik! Ako ga nemaš, možeš koristiti već mljevene bademe i uštedjeti još više vremena.
Ove kuglice nisu samo ukusne, već i prilagodljive – bademe možeš zamijeniti orasima ili indijskim oraščićima ili koristiti suhe šljive umjesto datulja. Ako paziš na unos šećera, možeš izostaviti šećer u prahu ili ga zamijeniti kakaom za intenzivniji okus čokolade.
Ne gasi ekran dok kuham
Kuglice od datulja i kakaa
20 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
21
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Datulje
15
kom
Kakao prah
0,75
šalica
Bademi
1
šalica
Med
1
žlica
Voda
2
žlica
Šećer u prahu
3
žlica
Postupak
Stavi tostirane bademe u multipraktik da se usitne.
Dodaj datulje, kakao u prahu, med i vodu u multipraktik. Miješaj dok se ne formira ljepljiva smjesa. Ako je smjesa presuha, dodaj još malo vode, po jednu žličicu odjednom.
Operi ruke i drži ih lagano vlažnima. Koristeći jednu žlicu smjese, oblikuj kuglice rukama. Postavi kuglice na papir za pečenje.
Stavi šećer u prahu u zdjelu. Svaku kuglicu najprije oblikuj rukama, a zatim uvaljaj u šećer u prahu.