Recepti 15750 prikaza 24. svibnja 2019.

Bez pečenja: Torta od sira i jagoda gotova u tren

Stockfood

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan i brz kolač s kremom od sira i jagoda idealan je za toplije dane i sezonu omiljenih crvenih plodova.

Biskvit zamijenite keksima, a kuhanu kremu onom jednostavnijom, od sira i jagoda. Spojite dvije komponente, ohladite i oduševite baš svakog tko će ovaj kolač isprobati. 

 

Možda vas zanima... Stižu jagode: Ovo je naših top 5 recepata za slastice Špajza

 

Umjesto kockica, jagode možete i smiksati u pire te ih dodati u kremu sa sirom, a umjesto šećera, koristiti možete i med. Također, već gotov kolač možete preliti i umakom od voća. Jednostavno prokuhajte voće sa šećerom i malo vode, kada je dovoljno gusto, sklonite s vatre i poprskajte po gotovom kolaču. I to je to, vrijeme je za slatko uživanje!

 

Možda vas zanima... Kupujte pametno: Kako prepoznati najslađe jagode Špajza

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je:

  • 250 g keksa
  • 125 g maslaca
  • 500 g krem ili svježeg kravljeg sira
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 500 g jagoda

Postupak pripreme:

  1. Usitnite kekse pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. 
  2. Utisnite smjesu prstima u kalup za torte, s pomičnim obručem, promjera 24 cm i spremite u hladnjak dok pripremate kremu.
  3. Svježi sir ocijedite te izmiksajte sa šećerom u prahu, limunovom koricom i aromom vanilije. U drugoj posudi umutite vrhnje za šlag pa izmiksajte s kremom od sira. Premažite kremu ravnomjerno po podlozi od keksa.
  4. Nasjeckajte jagode i ubacite ih u kremu. Lagano umiješajte.
  5. Rasporedite kremu po podlozi i ukrasite ostatkom jagoda.
  6. Ohladite barem sat vremena u hladnjaku prije posluživanja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.