Biskvit zamijenite keksima, a kuhanu kremu onom jednostavnijom, od sira i jagoda. Spojite dvije komponente, ohladite i oduševite baš svakog tko će ovaj kolač isprobati.
Umjesto kockica, jagode možete i smiksati u pire te ih dodati u kremu sa sirom, a umjesto šećera, koristiti možete i med. Također, već gotov kolač možete preliti i umakom od voća. Jednostavno prokuhajte voće sa šećerom i malo vode, kada je dovoljno gusto, sklonite s vatre i poprskajte po gotovom kolaču. I to je to, vrijeme je za slatko uživanje!
Potrebno vam je:
- 250 g keksa
- 125 g maslaca
- 500 g krem ili svježeg kravljeg sira
- 250 ml vrhnja za šlag
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica limunove korice
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 500 g jagoda
Postupak pripreme:
- Usitnite kekse pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem.
- Utisnite smjesu prstima u kalup za torte, s pomičnim obručem, promjera 24 cm i spremite u hladnjak dok pripremate kremu.
- Svježi sir ocijedite te izmiksajte sa šećerom u prahu, limunovom koricom i aromom vanilije. U drugoj posudi umutite vrhnje za šlag pa izmiksajte s kremom od sira. Premažite kremu ravnomjerno po podlozi od keksa.
- Nasjeckajte jagode i ubacite ih u kremu. Lagano umiješajte.
- Rasporedite kremu po podlozi i ukrasite ostatkom jagoda.
- Ohladite barem sat vremena u hladnjaku prije posluživanja.
Dobar tek!