Recepti Desert 24. svibnja 2024.

Torta od sira i jagoda koja se ne peče i gotova je u tren

Desert
35 MIN
5 MIN
16
SREDNJE
Torta od sira i jagoda
Torta od sira i jagoda koja se ne peče
foto: Stockfood
Jednostavna i brzo gotova torta od sira i jagoda idealna je za toplije dane i sezonu omiljenih crvenih plodova...

Biskvit zamijeni keksima, a kuhanu kremu onom jednostavnijom, od sira i jagoda. Spoji 2 navedene komponente, tortu dobro ohladi i oduševi baš svakog tko će je isprobati. 

Umjesto da ih narežeš na kockice, jagode možeš i smiksati u pire te ih dodati u kremu sa sirom, a umjesto šećera, koristiti možeš i med. Također, već gotov kolač možeš preliti umakom od voća. Jednostavno prokuhaj voće sa šećerom i malo vode - kada postane dovoljno gusto, skloni umak s vatre i prelij ga po gotovoj torti..

Također, tvoj je izbor hoćeš li koristit krem sir ili svježi kravlji sir. Jedino što trebaš znati prije donošenja odluke jest da je svježi kravlji sir potrebno prethodno ocijediti od viška vode te malo dulje miksati s ostalim sastojcima za kremu.

 | Author: Stockfood Torta od sira i jagoda koja se ne peče foto: Stockfood

Ne gasi ekran dok kuham

Torta od sira i jagoda - bez pečenja
35 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Keksi 250 g
  • Maslac 125 g
  • Krem sir 500 g
  • Šećer u prahu 100 g
  • Limunova korica 1 žličica
  • Ekstrakt vanilije 1 žlica
  • Jagode 500 g
Postupak
  1. Usitni kekse pa ih pomiješaj s rastopljenim maslacem. 


  2. Utisni smjesu keksa i maslaca prstima u kalup za torte, s pomičnim obručem, promjera cca 24 cm, i spremi u hladnjak da se stisne dok pripremaš kremu.


  3. Ako koristiš krem sir izmiksaj ga sa šećerom u prahu, limunovom koricom i ekstraktom vanilije. Ako koristiš svježi sir, prvo ga dobro ocijedi pa izmiksaj sa šećerom u prahu, limunovom koricom i aromom vanilije.

    U drugoj posudi izmiksaj vrhnje za šlag pa potom šlagu dodaj kremu od sira i miksaj dalje.


  4. Nasjeckaj jagode i lagano ih umiješaj u kremu. Razmaži kremu ravnomjerno po podlozi od keksa. Ukrasi preostalim jagodama.


  5. Prije posluživanja stavi tortu u hladnjak na najmanje sat vremena, idealno preko noći.


Isprobaj i ove divne recepte s jagodama...

torta od jagoda i piskota_455.jpg Možda vas zanima... Jagode, maline, jabuke: Top 10 voćnih slastica Recepti crumble s jagodama Možda vas zanima... Crumble s jagodama - brzo gotovo, slatko i hrskavo Recepti Keksi s jagodama Možda vas zanima... Slasni keksići s jagodama koje moraš probati Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:41 25. Svibanj 2024.

    odlična torta