Jednostavna i brzo gotova torta od sira i jagoda idealna je za toplije dane i sezonu omiljenih crvenih plodova...
Biskvit zamijeni keksima, a kuhanu kremu onom jednostavnijom, odsiraijagoda. Spoji 2 navedene komponente, tortu dobro ohladi i oduševi baš svakog tko će je isprobati.
Umjesto da ih narežeš na kockice, jagode možeš i smiksati u pire te ih dodati u kremu sa sirom, a umjesto šećera, koristiti možeš imed.Također, već gotov kolač možeš preliti umakom od voća.Jednostavno prokuhaj voće sa šećerom i malo vode - kada postane dovoljno gusto, skloni umak s vatre i prelij ga po gotovoj torti..
Također, tvoj je izbor hoćeš li koristit krem sir ili svježi kravlji sir. Jedino što trebaš znati prije donošenja odluke jest da je svježi kravlji sir potrebno prethodno ocijediti od viška vode te malo dulje miksati s ostalim sastojcima za kremu.
Torta od sira i jagoda koja se ne peče
foto: Stockfood
Ne gasi ekran dok kuham
Torta od sira i jagoda - bez pečenja
35 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
Keksi
250
g
Maslac
125
g
Krem sir
500
g
Šećer u prahu
100
g
Limunova korica
1
žličica
Ekstrakt vanilije
1
žlica
Jagode
500
g
Postupak
Usitni kekse pa ih pomiješaj s rastopljenim maslacem.
Utisni smjesu keksa i maslaca prstima u kalup za torte, s pomičnim obručem, promjera cca 24 cm, i spremi u hladnjak da se stisne dok pripremaš kremu.
Ako koristiš krem sir izmiksaj ga sa šećerom u prahu, limunovom koricom i ekstraktom vanilije. Ako koristiš svježi sir, prvo ga dobro ocijedi pa izmiksaj sa šećerom u prahu, limunovom koricom i aromom vanilije.
U drugoj posudi izmiksaj vrhnje za šlag pa potom šlagu dodaj kremu od sira i miksaj dalje.
Nasjeckaj jagode i lagano ih umiješaj u kremu. Razmaži kremu ravnomjerno po podlozi od keksa. Ukrasi preostalim jagodama.
Prije posluživanja stavi tortu u hladnjak na najmanje sat vremena, idealno preko noći.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.