Nemaš vremena i nemaš ideju? To ne znači da trebaš preskočiti desert...
Ako imaš veliki paket domaćih jagoda, dio obavezno iskoristi da pripremiš ovaj jednostavan sezonski crumble. Riječ je o brzinskoj kombinaciji jagoda sa šećerom i posipa sa zobenim pahuljicama i smeđim šećerom.
Ova slastica zadovoljava sve kriterije koje imamo tijekom radnog tjedna: priprema je kratka, vrijeme pečenja također nije predugo, a ne mora se ni hladiti. Uz to, veliku većinu namirnica vjerojatno već imaš kod kuće. Ako ti nešto i fali, možeš po to skoknuti u minijaturni kvartovski dućan.
Količina je i više nego dovoljna za peteročlanu obitelj. Ako dodaš i kuglicu sladoleda od vanilije, ili lagano tučeno slatko vrhnje, tvoji ukućani bit će još sretniji. U slast!
Ne gasi ekran dok kuham
Crumble s jagodama
15 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
5
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jagode
700
g
Šećer
50
g
Vanilin šećer
1
kom
Gustin (Kukuruzni Škrob)
3
žlica
Glatko brašno
130
g
Zobene pahuljice
70
g
Šećer
120
g
Smeđi šećer
120
g
Cimet
0,50
žličica
Maslac
120
g
Sol
0,25
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Duboku posudu za pečenje premaži maslacem.
Jagode operi, nareži na četvrtine pa ih pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i kukuruznim škrobom. Prebaci ih u pripremljenu posudu.
U drugoj posudi pomiješaj sve sastojke za posip pa ih prelij rastopljenim i rashlađenim maslacem. Miješaj dok ne dobiješ mrvičastu smjesu. Potom je rukama rasporedi po jagodama.
Peci 40-ak minuta, odnosno sev dok posip ne poprimi zlatnu boju.
Posluži toplo!
VOLIŠ OVAKVE SLASTICE? Pripremili smo nekoliko sličnih recepata: