gastro postao
Mrvičasta torta s Nutellom popularna je slastica koja se priprema u samo 15 minuta!
Mrvičasta prhka podloga s maslacem, punjena nadjevom od lješnjaka i čokolade, posuta s još malo prhkog tijesta i pečena do savršenstva...
Ovaj mrvičasti kolač s Nutellom hrskava je i ukusna poslastica koja provjereno nestaje s tanjura u tren oka! Jednostavna je, popis sastojaka je kratak, a sve što ti je potrebno jest jedna veća posuda za miješanje tijesta. Drugim riječima, nećeš se mučiti ni oko pripreme, a ni sa suđem!
Sastojci:
- 400 g brašna
- 120 g šećera
- 120 g maslaca (hladnog)
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 vrećica vanilin šećera
- 400 g Nutelle
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- U velikoj zdjeli pomiješaj brašno sa šećerom, praškom za pecivo i vanilijom, a zatim dodaj maslac narezan na tanke listiće i jaja. Sastojke brzo miješaj rukama dok ne dobiješ mrvičastu smjesu.
- Kalup za torte ili dublji četvrtasti kalup obloži papirom za pečenje. Odvoji polovicu tijesta i ravnomjerno ju rasporedi po dnu kalupa.
- Otopi Nutellu i prelij ju po cijeloj podlozi.
- Preostali dio tijesta razmrvi po sloju Nutelle.
- Crumble stavi u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peci 30 minuta, dok kolač ne postane lijepe zlatno smeđe boje.
- Ostavi da se ohladi prije nego što ga izvadiš iz kalupa i poslužiš.
Uživaj!