Najjednostavnija verzija pizze za brunch ili brzinski ručak
Ostatke kruha iskoristi za pripremu brzinskog obroka
Iako je proces pripreme drastično olakšan upotrebom kruha, to ne znači da se kompromisi trebaju raditi kad je u pitanju okus. Upotrijebi kvalitetan umak od rajčice, mozzarellu i poigraj se sa suhim i svježim začinima. Uvijek možeš dodati i svježe povrće, poput cherry rajčica, tikvica ili patlidžana, komadiće slanine i gljive.
Ne zaboravi tostirati kruh (i premazati ga češnjakom) prije no što ga nadjeneš rajčicom. U suprotnom će umak razmočiti kruh, izgledat će neuredno, a i teško ćeš ga jesti s nogu.
Sastojci:
- 350 g mekanog kruha
- 1 režanj češnjaka
- 180 ml umaka od rajčice
- 100 g mozzarelle
- 30 g naribanog parmezana
- 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Kruh nareži na četiri kriške. Lagano ga tostiraj na tavici ili stavi u pećnicu na tri do četiri minute.
- Svaku krišku najprije dobro natrljaj češnjakom, a potom nadjeni umakom od rajčice. Pospi naribanom mozzarellom.
- Peci pizzete 10-ak minuta, sve dok se sir ne otopi i ne nastanu mjehurići.
- Izvadi iz pećnice pa ih pospi parmezanom i bosiljkom. Posluži vruće!
Iako sumnjamo da će nešto ostati, imaj na umu da ih možeš ohladiti i čuvati u hladnjaku dan ili dva. Dobar tek!