Iako je proces pripreme drastično olakšan upotrebom kruha, to ne znači da se kompromisi trebaju raditi kad je u pitanju okus. Upotrijebi kvalitetan umak od rajčice, mozzarellu i poigraj se sa suhim i svježim začinima. Uvijek možeš dodati i svježe povrće, poput cherry rajčica, tikvica ili patlidžana, komadiće slanine i gljive.
Ne zaboravi tostirati kruh (i premazati ga češnjakom) prije no što ga nadjeneš rajčicom. U suprotnom će umak razmočiti kruh, izgledat će neuredno, a i teško ćeš ga jesti s nogu.
Sastojci:
- 350 g mekanog kruha
- 1 režanj češnjaka
- 180 ml umaka od rajčice
- 100 g mozzarelle
- 30 g naribanog parmezana
- 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Kruh nareži na četiri kriške. Lagano ga tostiraj na tavici ili stavi u pećnicu na tri do četiri minute.
- Svaku krišku najprije dobro natrljaj češnjakom, a potom nadjeni umakom od rajčice. Pospi naribanom mozzarellom.
- Peci pizzete 10-ak minuta, sve dok se sir ne otopi i ne nastanu mjehurići.
- Izvadi iz pećnice pa ih pospi parmezanom i bosiljkom. Posluži vruće!
Iako sumnjamo da će nešto ostati, imaj na umu da ih možeš ohladiti i čuvati u hladnjaku dan ili dva. Dobar tek!