Recepti 23. rujna 2020.

Najjednostavnija verzija pizze za brunch ili brzinski ručak

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ostatke kruha iskoristi za pripremu brzinskog obroka

Iako je proces pripreme drastično olakšan upotrebom kruha, to ne znači da se kompromisi trebaju raditi kad je u pitanju okus. Upotrijebi kvalitetan umak od rajčice, mozzarellu i poigraj se sa suhim i svježim začinima. Uvijek možeš dodati i svježe povrće, poput cherry rajčica, tikvica ili patlidžana, komadiće slanine i gljive.

Ne zaboravi tostirati kruh (i premazati ga češnjakom) prije no što ga nadjeneš rajčicom. U suprotnom će umak razmočiti kruh, izgledat će neuredno, a i teško ćeš ga jesti s nogu. 

 

Možda vas zanima... Patlidžan-pizza legendarne Julije Child Recepti

 

Sastojci:

  • 350 g mekanog kruha
  • 1 režanj češnjaka
  • 180 ml umaka od rajčice
  • 100 g mozzarelle
  • 30 g naribanog parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. 
  2. Kruh nareži na četiri kriške. Lagano ga tostiraj na tavici ili stavi u pećnicu na tri do četiri minute.
  3. Svaku krišku najprije dobro natrljaj češnjakom, a potom nadjeni umakom od rajčice. Pospi naribanom mozzarellom.
  4. Peci pizzete 10-ak minuta, sve dok se sir ne otopi i ne nastanu mjehurići.
  5. Izvadi iz pećnice pa ih pospi parmezanom i bosiljkom. Posluži vruće!

Iako sumnjamo da će nešto ostati, imaj na umu da ih možeš ohladiti i čuvati u hladnjaku dan ili dva. Dobar tek!

 

Pizza pečena u tavi Možda vas zanima... PIZZA IZ TAVE U omiljenom jelu uživaj za pola sata Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.