Najjednostavniji cheesecake s limunom - bez pečenja

Shutterstock
Počasti najmilije laganim, ukusnim desertom...
Vidi originalni članak

Ovaj recept ima nekoliko prednosti; ne uključuje paljenje pećnice, a popis sastojaka je zaista kratak. Sve što trebaš pronaći ćeš lako u obližnjoj trgovini - ili već imaš u hladnjaku i smočnici. 

 

novi favorit Klasični cheesecake s potpisom Marthe Stewart

 

Ovaj mali cheesecake dovoljan je za šest do osam serviranja. Ako imaš veliku obitelj ili samo veću želju za slatkim, uzmi kalup većeg promjera i prilagodi sastojke. 

Sastojci:

  • 120 g digestive keksa
  • 50 g maslaca
  • 30 g smeđeg šećera
  • 350 g mascarpone sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 90 ml soka od limuna
  • Korica jednog limuna

Priprema:

  1. Kalup za tortu promjera 18 ili 20 cm obloži papirom za pečenje. 
  2. Kekse fino samelji. Maslac rastopi u tavici pa odmah umiješaj šećer i kekse. 
  3. Utisni smjesu u pripremljeni kalup i stavi u hladnjak.
  4. Izmiksaj mascarpone i šećer u prahu pa dodaj koricu i sok limuna. Smjesu rasporedi po podlozi od krekera i zagladi. 
  5. Stavi u hladnjak na najmanje dva sata. 
  6. Posluži hladno i s malo naribane korice limuna. 

 

Brzo, fino i kremasto Slojeviti cheesecake za bilo koje doba godine

Posjeti Gastro.hr