gastro postao
Počasti najmilije laganim, ukusnim desertom...
Ovaj recept ima nekoliko prednosti; ne uključuje paljenje pećnice, a popis sastojaka je zaista kratak. Sve što trebaš pronaći ćeš lako u obližnjoj trgovini - ili već imaš u hladnjaku i smočnici.
Ovaj mali cheesecake dovoljan je za šest do osam serviranja. Ako imaš veliku obitelj ili samo veću želju za slatkim, uzmi kalup većeg promjera i prilagodi sastojke.
Sastojci:
- 120 g digestive keksa
- 50 g maslaca
- 30 g smeđeg šećera
- 350 g mascarpone sira
- 70 g šećera u prahu
- 90 ml soka od limuna
- Korica jednog limuna
Priprema:
- Kalup za tortu promjera 18 ili 20 cm obloži papirom za pečenje.
- Kekse fino samelji. Maslac rastopi u tavici pa odmah umiješaj šećer i kekse.
- Utisni smjesu u pripremljeni kalup i stavi u hladnjak.
- Izmiksaj mascarpone i šećer u prahu pa dodaj koricu i sok limuna. Smjesu rasporedi po podlozi od krekera i zagladi.
- Stavi u hladnjak na najmanje dva sata.
- Posluži hladno i s malo naribane korice limuna.