Najjednostavniji keksići s bademima i čokoladom

Shutterstock ; keksi s bademovim brašnom i čokoladom
Ovi bezglutenski keksići su zaista magični!
Vidi originalni članak

Ovi bademovi keksići bez glutena, mliječnih proizvoda i bez jaja sjajan su slatki zalogaj za one koji paze na liniju i do kraja proljeća žele postići summer body.

Napravljeni od svega nekoliko sastojaka, puni su okusa i mirisa... Ma nećeš vjerovati koliko su dobri! Osim toga, veoma ih je jednostavno za napraviti. Sve što trebaš su lim za pečenje, jedna posuda te žlica i dvadesetak minuta vremena! 

 

Njam! Čokoladni banana kruh s bademovim brašnom

 

Sastojci:

  • 200 g bademovog brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 6 žlica meda
  • 4 žličice kokosovog ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • nasjeckana tamna čokolada

Priprema:

  1. Pomiješaj sve sastojke u srednje velikoj zdjeli.
  2. Uz pomoć žlice napravi oblik i veličinu keksića po želji na prethodno pripremljenom limu za pečenje obloženom papirom za pečenje.
  3. Iskoristi cijelu masu, poravnaj kolačiće i peci ih 8 do 10 minuta na 175 stupnjeva.
  4. Ostavi ih pet minuta da se ohlade na limu za pečenje, a zatim ih prebaci na rešetku da se potpuno ohlade.
  5. Ako želiš prije nego ih staviš peći, na trećem koraku, u posložene kolačiće možeš dodati i komadiće čokolade te ih tako upotpuniti! 

U slast!

 

+ bademovo mlijeko Palačinke s nekoliko sastojaka iz svake kuhinje svi je vole Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama

Posjeti Gastro.hr