gastro postao
Ovaj zdravi čokoladni banana kruh napravljen od (bademovog) brašna, i zaslađen samo prirodnim sastojcima, sjajan je desert ili slatki doručak!
Često banana kruh zna biti pun ulja i rafiniranih šećera koje veoma jednostavnim zamjenama možeš izbaciti iz recepta. Osim što je zdraviji, ovaj čokoladni banana kruh i lakši je što znači da ćeš ga više moći i pojesti. Pogotovo ako dolazi uz koju kuglicu sladoleda ili malo svježega voća.
Također, zapamti i da će njegov okus biti još bolji sljedećeg dana, stoga se pobrini da ga pripremiš dovoljno!
Sastojci:
- 3 srednje velike banane
- 3 jaja
- 60 javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 250 g (bademovog) brašna
- 45 g kakaa u prahu
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 85 g nasjeckane tamne čokolade
- sol
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži posudu za kruh papirom za pečenje. Poprskaj posudu sa sprejem za kuhanje.
- U velikoj zdjeli pomiješaj pire od banana, jaja, javorov sirup i ekstrakt vanilije dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodaj brašno, kakao u prahu, sodu bikarbonu i sol. Dobro promiješaj, a zatim dodaj čokoladne kapi ili komadiće čokolade.
- Ulij tijesto u pripremljenu posudu. Po vrhu pospi dvije žlice nasjeckane čokolade. Peci 50-60 minuta.
- Pusti da se ohladi 10 minuta, a zatim kruh izvadi van i prebaci na rešetku za hlađenje.
U slast!