gastro postao
Sočni muffini od banane brzo su gotovi, a još brže nestaju s tanjura...
Odlični su za doručak, kao međuobrok ili popodnevna poslastica, a priprema je vrlo kratka i jednostavna. Tople muffine možeš umočiti u otopljeni maslac, a potom i u smjesu šećera i cimeta.
Imaj na umu da je smjesa dovoljna za pripremu 12 standardnih muffina. Dobar tek!
Sastojci:
- 130 g šećera
- 100 ml ulja
- 2 velika jaja
- 2 male zrele banane
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica cimeta
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži maslacem kalup za 12 muffina.
- Jaja izmiksaj sa šećerom, dodaj ulje, zgnječene banane i ekstrakt vanilije.
- U jednoj posudi pomiješaj brašno s praškom za pecivo, soli i cimetom. Sjedini s tekućom smjesom.
- Smjesu podijeli u kalupe i peci 15-20 minuta. Probodi čačkalicom i provjeri je li izašla čista, bez komadića tijesta.