Najslađi kolač za sve one koji nemaju pojma o kuhanju

Thinkstock
Za sve one kojima niti jedan kolač nikada ne uspije, za one koji toliko vole uživati u slasticama, ali im nikako ne polazi za rukom pripremiti barem jednu svoju, upravo za takve donosimo recept koji uspijeva baš svima!
Vidi originalni članak

Pokušate li zamisliti najjednostavniji kolač koji ste u životu probali, zasigurno će vam na pamet pasti onaj koji se priprema od gotovih namirnica. Upravo na takav mislimo i mi. Gotovi keksi kao biskvit, instant puding za kremu i otopljena čokolada da popravi dojam sve je što će vam biti potrebno za pripremu najslađe torte za one nešto nespretnije.

Iako ne predstavlja vrh gastronomije, ovaj kolač izuzetno je dobro rješenje za lijene dane, slađenje na odmoru ili nenajavljene goste. Priprema je lagana, a jedina stvar koja bi vam mogla izazvati probleme jest čekanje da se kolač stisne.
 



Puding skuhajte prema uputama na vrećici pa ohladite, kekse posložite na dno kalupa, premažite kremom od pudinga, a zatim ponavljajte postupak dok ne ostanete bez svih sastojaka. Na pari otopite čokoladu s nešto maslaca, a mislite li da bi vam to moglo stvoriti nepotrebne probleme, okrenite se mikrovalnoj. Ubacite čokoladu u posudicu i stavite na laganu temperaturu te uz povremeno provjeravanje otopite čokoladu na najlakši mogući način.

Premažite čokoladu po zadnjem sloju torte, spremite sve zajedno u hladnjak, a kada se ohladi, navalite na specijalitet koji će zasigurno cjeniti baš svi upoznati s prošlosti vaših pokušaja pripremanja slastica.

Neka zbilja bude u slast!

Posjeti Gastro.hr