Namaz od lješnjaka i čokolade

Thinkstock
Okusi i mirisi namaza koji podsjećaju na djetinjstvo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 453

Potrebno vam je

  • 100 g lješnjak, sirovi
  • 200 g čokolada za kuhanje
  • 100 g čokolada, mliječna
  • 150 g šećer, kristal
  • 150 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • 10 g vanilin šećer

Priprema

  1. Pecite lješnjake 15 minuta na 180°c u limu za pečenje uz povremeno miješanje. Ohladite, ogulite i izmiksajte ih u blenderu.
  2. Uspite šećer, izmiksajte, dodajte usitnjenu čokoladu pa opet izmiksajte. Dodajte vanilin šećer, ulijte mlijeko i ulje pa ponovno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Premjestite je u posudu i kuhajte miješajući dok se malo ne zgusne.
  3. Ulijte u vruće, sterilizirane staklenke, ohladite i poklopite.
Posjeti Gastro.hr