Domaće napolitanke s kremom od badema

Stockfood
Hrskavi listovi vafla ili oblatne dobivaju se pečenjem tijesta između vrućih ploča. Jedan su od omiljenih kolača koji se ne moraju peći, a baza su i slavne pišinger torte.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 383

Potrebno vam je

  • 200 g oblatne
  • 140 g maslac, neslani
  • 140 g šećer, u prahu
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 0.50 kom vanilin šećer
  • 2 žlica tamni rum
  • 120 g badem, oljušteni suhi
  • 200 g tamna čokolada
  • bademi,mljeveni

Priprema

  1. Pjenasto umutite mikserom šećer u prahu, maslac i žumanjke. Kratko promiješajte sve na laganoj vatri. Mankite s vatre pa dodajte u vruću smjesu naribanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mljevene bademe.
  2. Sve dobro izmiješajte. Nadjevom premažite oblatne, a zadnju namažite kremom te pospite sjeckanim bademima.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr