Napravite domaću paštetu od šampinjona i oraha

Thinkstock
Pripremiti paštetu iz kućne radinosti i nije neki problem. Donosimo vege varijantu u kojem glavnu ulogu igraju šampinjoni.
Vidi originalni članak

Za sve ljubitelje pašteta donosimo vam još jedan recept koji će poslužiti odlično kao predjelo, a pogotovo kada više nemate ideja kako oduševiti ukućane, ali i goste.

Hladnu paštetu servirajte uz topli kruh. Od priloga uz ovu paštetu izvrsno odgovaraju sve vrste sireva te salate. Šampinjone možete zamijeniti i s drugim gljivama po izboru.

 

namaži me slasno Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina

 

Potrebno vam je:

  • 250 g šampinjona
  • 40 g oraha
  • 30 g bijelog vina
  • 100 g krem sira
  • 50 g ljutike
  • majčina dušica
  • sol, papar
  • 1 baguette
  • maslinovo ulje

 

kremasta i puna okusa Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta!

 

Priprema:

  1. Kruh narezati na 12 ploškica. Rasporediti ih na masni papir, poškropiti maslinovim uljem i staviti na 2 do 3 minute u pećnicu zagrijanu na 240 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju.
  2. Gljive očistiti i narezati na tanke ploškice.
  3. Ljutiku nasjeckati i dinstati 5 do 6 minuta na malo ulja. Dodati gljive, podliti bijelim vinom i pustiti da tekućina ispari. Posoliti, popapriti i na kraju dodati listiće timijana.
  4. Gljive dinstati desetak minuta. Ohladiti, a zatim ih pomiješati sa sirom i orasima.
  5. Sve sastojke izraditi štapnim mikserom dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  6. Paštetom mazati bruscette i poslužiti.
Posjeti Gastro.hr