gastro postao
Pripremiti paštetu iz kućne radinosti i nije neki problem. Donosimo vege varijantu u kojem glavnu ulogu igraju šampinjoni.
Za sve ljubitelje pašteta donosimo vam još jedan recept koji će poslužiti odlično kao predjelo, a pogotovo kada više nemate ideja kako oduševiti ukućane, ali i goste.
Hladnu paštetu servirajte uz topli kruh. Od priloga uz ovu paštetu izvrsno odgovaraju sve vrste sireva te salate. Šampinjone možete zamijeniti i s drugim gljivama po izboru.
Potrebno vam je:
- 250 g šampinjona
- 40 g oraha
- 30 g bijelog vina
- 100 g krem sira
- 50 g ljutike
- majčina dušica
- sol, papar
- 1 baguette
- maslinovo ulje
Priprema:
- Kruh narezati na 12 ploškica. Rasporediti ih na masni papir, poškropiti maslinovim uljem i staviti na 2 do 3 minute u pećnicu zagrijanu na 240 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju.
- Gljive očistiti i narezati na tanke ploškice.
- Ljutiku nasjeckati i dinstati 5 do 6 minuta na malo ulja. Dodati gljive, podliti bijelim vinom i pustiti da tekućina ispari. Posoliti, popapriti i na kraju dodati listiće timijana.
- Gljive dinstati desetak minuta. Ohladiti, a zatim ih pomiješati sa sirom i orasima.
- Sve sastojke izraditi štapnim mikserom dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Paštetom mazati bruscette i poslužiti.