gastro postao
                                            
                                        
                                    Pripremiti paštetu iz kućne radinosti i nije neki problem. Donosimo vege varijantu u kojem glavnu ulogu igraju šampinjoni.
                                
                                
                                    
                                
                                Za sve ljubitelje pašteta donosimo vam još jedan recept koji će poslužiti odlično kao predjelo, a pogotovo kada više nemate ideja kako oduševiti ukućane, ali i goste.
Hladnu paštetu servirajte uz topli kruh. Od priloga uz ovu paštetu izvrsno odgovaraju sve vrste sireva te salate. Šampinjone možete zamijeniti i s drugim gljivama po izboru.
Potrebno vam je:
- 250 g šampinjona
 - 40 g oraha
 - 30 g bijelog vina
 - 100 g krem sira
 - 50 g ljutike
 - majčina dušica
 - sol, papar
 - 1 baguette
 - maslinovo ulje
 
Priprema:
- Kruh narezati na 12 ploškica. Rasporediti ih na masni papir, poškropiti maslinovim uljem i staviti na 2 do 3 minute u pećnicu zagrijanu na 240 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju.
 - Gljive očistiti i narezati na tanke ploškice.
 - Ljutiku nasjeckati i dinstati 5 do 6 minuta na malo ulja. Dodati gljive, podliti bijelim vinom i pustiti da tekućina ispari. Posoliti, popapriti i na kraju dodati listiće timijana.
 - Gljive dinstati desetak minuta. Ohladiti, a zatim ih pomiješati sa sirom i orasima.
 - Sve sastojke izraditi štapnim mikserom dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
 - Paštetom mazati bruscette i poslužiti.