Napravite slatki kruh od banana

Thinkstock
Nema više bacanja starih, pocrnjelih banana. Sada od njih - napravite kruh!
Vidi originalni članak

Ovaj kruh od banane je najsočniji i najzdraviji kruh koji ćete ikada probati. Tajna se krije u jednom sastojku - sjemenkama suncokreta, kojima ćete zadovoljiti dnevnu potrebu za vitaminima. Recept za banana kruh pokazat će se odličnom idejom ako ste se po tko zna koji put susreli s nekolicinom starih, gnjecavih banana koje više niti bojom svoje kore niti mirisom - ne bi privukle nikoga da ih pojede.

 

 

Mljac! Za dobar početak dana: Pohani kruh s bananama

 

 

Nećete se namučiti oko pripreme. Uz uobičajene sastojke za kruh, trebaju vam samo još banane, korica limuna i sjemenke suncokreta

 

fino i mirisno Kako napraviti domaći slatki kruh od tikvica

 

 

A sada recept!

Potrebno vam je:

  • 1/2 šalice omekšalog maslaca
  • 1 žličica vanilije
  • 3 šalice brašna
  • 6 bjelanjaka
  • 1 i 1/2 žličice praška za pecivo
  • 2 šalice zgnječenih banana
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 3/4 šalice sjemenki suncokreta
  • 1/2 žličice korice limuna
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • sol

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu za 200 stupnjeva.
  2. U veliku zdjelu ubacite smeđi šećer, vaniliju i maslac i miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte bjelanjke i pažljivo miješajte.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte prašak za pecivo, brašno i sol.
  4. Mješavinu s brašnom dodajte u smjesu sa smeđim šećerom i dodajući mlijeko lagano miješajte. Tijesto mijesite dok ne postane glatko i kompaktno. 
  5. Tijesto sada uvaljajte u pire od banane, kockicu limuna i sjemenke suncokreta. 
  6. Stavite tijesto i posudu za pečenje. 
  7. Pecite oko 50 do 60 minuta, dok ne postane zlatno-smeđe.
  8. Izvadite kruh iz pećnice i pustite ga da se ohladi oko 15 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr