Ovaj kruh od banane je najsočniji i najzdraviji kruh koji ćete ikada probati. Tajna se krije u jednom sastojku - sjemenkama suncokreta, kojima ćete zadovoljiti dnevnu potrebu za vitaminima. Recept za banana kruh pokazat će se odličnom idejom ako ste se po tko zna koji put susreli s nekolicinom starih, gnjecavih banana koje više niti bojom svoje kore niti mirisom - ne bi privukle nikoga da ih pojede.
Nećete se namučiti oko pripreme. Uz uobičajene sastojke za kruh, trebaju vam samo još banane, korica limuna i sjemenke suncokreta.
A sada recept!
Potrebno vam je:
- 1/2 šalice omekšalog maslaca
- 1 žličica vanilije
- 3 šalice brašna
- 6 bjelanjaka
- 1 i 1/2 žličice praška za pecivo
- 2 šalice zgnječenih banana
- 1/2 šalice mlijeka
- 3/4 šalice sjemenki suncokreta
- 1/2 žličice korice limuna
- 1 šalica smeđeg šećera
- sol
Priprema:
- Zagrijte pećnicu za 200 stupnjeva.
- U veliku zdjelu ubacite smeđi šećer, vaniliju i maslac i miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte bjelanjke i pažljivo miješajte.
- U drugoj zdjeli pomiješajte prašak za pecivo, brašno i sol.
- Mješavinu s brašnom dodajte u smjesu sa smeđim šećerom i dodajući mlijeko lagano miješajte. Tijesto mijesite dok ne postane glatko i kompaktno.
- Tijesto sada uvaljajte u pire od banane, kockicu limuna i sjemenke suncokreta.
- Stavite tijesto i posudu za pečenje.
- Pecite oko 50 do 60 minuta, dok ne postane zlatno-smeđe.
- Izvadite kruh iz pećnice i pustite ga da se ohladi oko 15 minuta.
Dobar tek!