gastro postao
                                            
                                        
                                    Pohani kruh jednako je ukusan poslužen odmah nakon prženja, ali i hladan
                                
                                
                                    
                                
                                Pohani kruh uvijek je izvrstan doručak ili pak večera. Jednako ga rado jedu i djeca i odrasli, a izvrsnog je okusa doda li mu se i kakav prilog. Mi ti donosimo recept za pohani kruh s bananama i čokoladom. Možeš li zamisliti bolji početak dana?
Potrebno vam je:
- 8 kriški kruha
 - 2 dl mlijeka
 - 3 jaja
 - 3 žlica šećera u prahu
 - 1 žlica maslaca
 - 3 žlice ulja
 - 1 žličica mljevenog cimeta
 - 1 banana
 - 1/2 limunov sok
 - 250 g čokolade za kuhanje
 - 100 g šećera u prahu
 - 125 g maslaca
 - 3 jaja
 - 30 g glatkog brašna
 - 100 g badema
 
Priprema:
- Otopiti čokoladu na pari i ostaviti je neka se malo ohladi. Pjenasto umutiti maslac i šećer pa postupno dodati jaja i čokoladu.
 - Zatim dodati brašno i mljevene bademe.
 - Kuhati sve na pari dvije-tri minute, pokriti i staviti u hladnjak na 30 minuta.
 - Narezati kruh na ploške. U posudi vilicom umutiti jaja i mlijeko.
 - Zagrijati maslac i ulje u tavi. Umočiti kruh u smjesu od jaja, izvaditi i staviti na zagrijanu masnoću.
 - Pržiti nekoliko minuta s jedne strane, zatim s druge dok ne poprimi smećkasto-zlatnu boju. Izvaditi kruh na papirnati ubrus.
 - Narezati banane na ploške te ih poškropiti limunovim sokom.
 - Svaku plošku kruha premazati ohlađenim čokoladnim punjenjem, posložiti na njega nekoliko ploški banana, poklopiti drugim kruhom te sve obilno posuti šećerom u prahu i cimetom
 
Dobar tek!