gastro postao
Svoje najmilije počastite nezaboravnim doručkom s dvostrukom dozom čokolade.
Budući da je veljača mjesec ljubavi, pravi su izbor slatke kombinacije pohanog kruha s voćem, karamelom, šećerom u prahu, čokoladom...
Apsolutni je pobjednik u ovoj kategoriji pohani kruh s ganacheom, čokoladnim mlijekom i tamnim kakaom. Svakako isprobajte!
Sastojci:
- 250 g čokolade
- 125 ml slatkog vrhnja
- 4 velika jaja
- 240 ml čokoladnog mlijeka
- 1 žlica kakaa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
- 2 žlice maslaca
- 6 debljih kriški kruha
Priprema:
- Kruh narežite na kriške debele tri centimetra i zarežite s jedne strane kako bi u sredini dobili džepić.
- Zagrijte vrhnje do vrenja i prelijte ga preko čokolade. Pričekajte dvije minute, a zatim počnite miješati i sjedinite smjesu. Pričekajte da se ohladi pa je prebacite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje.
- U dubljoj posudi pomiješajte jaja, čokoladno mlijeko, ekstrakt vanilije, kakao i sol.
- Kruh najprije napunite ganacheom, a potom ga umočite s obje strane u smjesu mlijeka, jaja i kakaa.
- Rastopite maslac i pecite kruh 3-4 minute s obje strane, dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Ukrasite kruh ostatkom ganachea, šlagom i čokoladnim mrvicama.
Želimo vam dobar dan!