Odlična ideja kako napraviti čokoladne (ili neke druge) pahuljice za doručak! Već neko vrijeme Internetom kruže recepti za pripremu domaćih pahuljica, a mi smo pronašli onaj najbolji - s kavom, no predlažemo i jedan malo dodatak, a to je čokoladno punjenje, koje će se, sigurni smo, svidjeti baš svima!
Sjajna stvar kod ovih pahuljica s kavom je što imate doručak i kavu u jednoj zdjelici! Ako ćete ih pripremati za djecu, jednostavno izostavite žlicu instant kave i pripremite pahuljice bez nje. Varijacija je mnogo pa tako možete napraviti pahuljice s medom, cimetom, lješnjacima, bademima, chia sjemenkama, ili, kada ih pripremite, možete ih puniti s čokoladom (što se nama posebno sviđa). Sjajan način za pripremu zabavnih i vizualno privlačnih pahuljica je i da ih napravite od tamne čokolade, a punite s čokoladnim kapljicama od bijele čokolade.
Ako ne pijete kravlje mlijeko, slobodno pahuljice jedite s bademovim mlijekom, sojinim mlijekom ili ih, jednostavno, jedite same kao slasne slatke grickalice!
Kada su gotove, ohladite ih i naravno, jedite, ali ako vam ih ostane, pospremite ih u staklenku s poklopcem i tako ih možete čuvati i do tjedan dana.
Ne morate ih nužno oblikovati u kuglice, možete ih napraviti i u obliku malih pločica ili diskova.
Kako napraviti ove slasne i predivne male pahuljice:
- 1/2 šalice glatkog brašna
- 3/4 šalice mljevenih lješnjaka (preprženih)
- 1 velika žlica kakao praha
- Prstohvat soli
- 1 žlica jogurta
- 1 žličica instant kave
- Otprilike 45 čokoladnih kapljica za punjenje
- Priprema: Od navedenih sastojaka (osim čokoladnih kapljica) zamijesiti tijesto i oblikovati ga u male kuglice; u svaku kuglicu utisnuti čokoladnu kapljicu tako da cijela bude prekrivena tijestom; peći na papiru za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 12 - 15 minuta; izvaditi ih i pustiti da se ohlade.
- Poslužite s toplim bademovim mlijekom i uživajte u savršenom doručku!