Ne mogu nam dosaditi: tikvice na tri slasna načina

Ovi brzi i ukusni recepti s tikvicama će vas garantirano oduševiti!
Vidi originalni članak

Ova tri neodoljiva načina za pripremu tikvica osigurat će da čak i najmanji ukućani uživaju u njima i unesu svoju dnevnu dozu vitamina.

 

ANDREA CUKROV Hrskavi čips od pečenih tikvica u korici od parmezana

 

S dolaskom sunčanoga vremena, tikvice su sve zastupljenije povrće u našim kuhinjama. Nije važno kuhaš li ih, pečeš, ribaš ili pohaš, recepata s njima nikad dosta! 

Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

Ovaj bezglutenski kruh idealan je recept u kojem ćeš potrošiti sve svoje tikvice. Napuni ga mladim lukom, sirom i pancetom i uživaj u slasnom i toplom zalogaju, samostalno ili uz druga jela. Kao dodatak, posluži ga uz malo kiselog vrhnja i uživaj u kombinaciji okusa i tekstura.

 

La Vie Shobaine Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

 

Polpete od tikvica iz pećnice

Ovaj recept idealan je za one koji možda nisu najveći obožavatelji okusa tikvica. U njihovom slučaju, pohanje je uvijek dobra ideja i način kako određenu namirnicu ubaciti na svoj jelovnik. Njihova priprema veoma je lagana, a okus fantastičan. Pogotovo uz dodatak hladnog umaka, jogurta, vrhnja ili majoneze. 

 

Pregacha Brze i lagane polpete od tikvica iz pećnice

 

Slasne povrtne košarice

Osim kao prilog, ove slasne povrtne košarice mogu služiti i kao glavno jelo, pogotovo za vrijeme sezone tikvica kada ih gotovo svako jelo sadržava. Najbolje od svega jest činjenica da ih možeš napraviti različitima. Stoga, budi maštovita, napravi razne kombinacije i sigurni smo da će svatko pronaći najmanje jednu koja će mu se dopasti!

 

petra terner Snack iz snova: Slasne povrtne košarice

 

Posjeti Gastro.hr