Ne može bolje: Pileća krilca s medom i đumbirom

Getty Images
Nema većeg gušta od pune posude pilećih krilaca s hrskavom kožicom, masnih ruku i nekog starog filma.
Vidi originalni članak

Kombinaciju pilećih krilaca, meda, soja umaka i citrusa vjerojatno ste već probali, a krilca su još bolja kad se pridoda i malo đumbira.  Savršeno će pristajati pire krumpir, pečeni mladi krumpir, kuhano povrće, ali i bilo koja sezonska salata. 

Predlažemo vam da krilca marinirate večer ranije, pokrijete ih folijom i držite u hladnjaku. Ostatak marinade nikako nemojte bacati, već ga reducirajte i upotrijebite kao umak. 

 

Mama, ja sam gladan Ljepljiva pileća krilca s pivom nakon kojih smo polizali prste

 

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 100 g meda
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 ml soja sosa
  • 1 žlica limunovog soka
  • Komad đumbira (cca 1 cm)

Priprema: 

  1. Piletinu pobrišite papirnatim ručnicima.
  2. Pomiješajte med, šećer, soja sos i limunov sok u jednoj posudi. 
  3. Đumbir ogulite pa sitno naribajte i pomiješajte s pripremljenom smjesom.
  4. Marinirajte krilca u hladnjaku najmanje sat vremena, pokrivena plastičnom folijom.
  5. Pecite ih otprilike 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, sve dok kožica ne poprimi lijepu smeđu boju. 
  6. Preostalu marinadu sačuvajte, zagrijte je na tavici i pričekajte dvije, tri minute kako bi se reducirala. 

 

dobar tek! Ručak ili snack: Hrskava pileća krilca s parmezanom

 

Poslužite toplo!

 

Posjeti Gastro.hr