Recepti 15. siječnja 2019.

Ljepljiva pileća krilca s pivom nakon kojih smo polizali prste

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Prosinac je vrijeme druženja i dobre hrane, pa smo tako još jednom za kraj godine okupili naše najdraže blogere i kuhali slasne delicije sa Staropramen pivom. Nasja s bloga Mama, ja sam gladan pripremila nam je ljepljiva krilca u marinadi od piva.

Naša Gastro zvijezda Nasja s bloga Mama, ja sam gladan na posljednjem Gastro meetup-u ove godine pripremala nam je ljepljiva i tako slasna krilca u marinadi od piva.

Ne moramo ni spomenuti kako smo nakon ovih aromatičnih zalogaja polizali prste, a zatim sve dobro začinili Staropramen Dark pivom.

 

Možda vas zanima... Pogledajte kako je bilo na blagdanskom druženju s blogerima Špajza

 

Osim na blogu, Nasju možete pratiti i na Facebook stranici i Instagram profilu.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 1 zlica meda
  • 1,5 dl Staropramen svijetlog piva
  • Sol, šareni papar
  • 1/2 dl soya sosa
  • Ribana korica 1 limuna
  • Mlaz maslinovog ulja
  • 3 režnja sitno sjeckanog  češnjaka

Postupak pripreme:

  1. Krilca posoliti, staviti ih u zdjelu i dodati ostale sastojke.
  2. Sve promiješati i ostaviti 30 min do 1 sat na sobnoj temperaturi.
  3. Peći u dobro zagrijanoj pećnici na 180° C oko 40 minuta na papiru za pečenje.
  4. U međuvremenu polijevati s ostatkom marinade.

Dobar tek!
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.