gastro postao
Prosinac je vrijeme druženja i dobre hrane, pa smo tako još jednom za kraj godine okupili naše najdraže blogere i kuhali slasne delicije sa Staropramen pivom. Nasja s bloga Mama, ja sam gladan pripremila nam je ljepljiva krilca u marinadi od piva.
Naša Gastro zvijezda Nasja s bloga Mama, ja sam gladan na posljednjem Gastro meetup-u ove godine pripremala nam je ljepljiva i tako slasna krilca u marinadi od piva.
Ne moramo ni spomenuti kako smo nakon ovih aromatičnih zalogaja polizali prste, a zatim sve dobro začinili Staropramen Dark pivom.
Osim na blogu, Nasju možete pratiti i na Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 1 kg pilećih krilaca
- 1 zlica meda
- 1,5 dl Staropramen svijetlog piva
- Sol, šareni papar
- 1/2 dl soya sosa
- Ribana korica 1 limuna
- Mlaz maslinovog ulja
- 3 režnja sitno sjeckanog češnjaka
Postupak pripreme:
- Krilca posoliti, staviti ih u zdjelu i dodati ostale sastojke.
- Sve promiješati i ostaviti 30 min do 1 sat na sobnoj temperaturi.
- Peći u dobro zagrijanoj pećnici na 180° C oko 40 minuta na papiru za pečenje.
- U međuvremenu polijevati s ostatkom marinade.
Dobar tek!