gastro postao
Nema većeg gušta od pune posude pilećih krilaca s hrskavom kožicom, masnih ruku i nekog starog filma.
Kombinaciju pilećih krilaca, meda, soja umaka i citrusa vjerojatno ste već probali, a krilca su još bolja kad se pridoda i malo đumbira. Savršeno će pristajati pire krumpir, pečeni mladi krumpir, kuhano povrće, ali i bilo koja sezonska salata.
Predlažemo vam da krilca marinirate večer ranije, pokrijete ih folijom i držite u hladnjaku. Ostatak marinade nikako nemojte bacati, već ga reducirajte i upotrijebite kao umak.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 100 g meda
- 50 g smeđeg šećera
- 50 ml soja sosa
- 1 žlica limunovog soka
- Komad đumbira (cca 1 cm)
Priprema:
- Piletinu pobrišite papirnatim ručnicima.
- Pomiješajte med, šećer, soja sos i limunov sok u jednoj posudi.
- Đumbir ogulite pa sitno naribajte i pomiješajte s pripremljenom smjesom.
- Marinirajte krilca u hladnjaku najmanje sat vremena, pokrivena plastičnom folijom.
- Pecite ih otprilike 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, sve dok kožica ne poprimi lijepu smeđu boju.
- Preostalu marinadu sačuvajte, zagrijte je na tavici i pričekajte dvije, tri minute kako bi se reducirala.
Poslužite toplo!