Ne može brže: Tjestenina sa slanutkom i ružmarinom

Stockfood
Za pripremu ove tjestenine sa slanutkom trebat će vam samo deset minuta!
Vidi originalni članak

Tjestenina sa slanutkom, začinjena svježim ružmarinom, savršen je odabir za lijena popodneva. Zavirite u svoju smočnicu, gdje se sigurno skriva konzerva slanutka, a zatim utrošite deset minuta vremena za pripremu odličnog obroka. 

Preporučujemo da koristite špagete ili široke rezance.

 

Plus, savjeti! Tjestenina na 10 slasnih načina - za prste polizati!

 

Sastojci:

  • 200 g tjestenine
  • 1 režanj češnjaka
  • Konzerva slanutka (400 g)
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • Prstohvat kajenskog papra
  • Maslinovo ulje
  • Naribani parmezan

 

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju.
  2. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa propirjajte češnjak. 
  3. Kad omekša dodajte procijeđeni slanutak, promiješajte i dio zgnječite vilicom.
  4. Umiješajte ružmarin i kajenski papar i dodajte kutlaču vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Pustite da krčka minutu, dvije.
  5. Skuhanu tjesteninu procijedite pa umiješajte u pripremljeni umak sa slanutkom.

 

Brzinski ručak Kremasta tjestenina sa sirom i špinatom iz jednog lonca

 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr