Špajza 32369 prikaza 30. travnja 2019.

Tjestenina na 10 slasnih načina - za prste polizati!

Getty Images
Brzinski umaci, oni kremasti ili zvijezda tanjura uz mesne i riblje delicije, sasvim je svejedno. Pred tanjurom dobre tjestenine ne možemo se suzdržati, ovo su naši najbolji recepti, a imamo i poneki dobar savjet.

Brzinski umaci poput pesta, kremasti bijeli ili crveni umaci na bazi vrhnja i rajčice, brzinska tjestenina s maslacem ili ona s dodatnom dozom mesnih i ribljim aroma - obožavamo ih baš sve! Donosimo vam savjete za pripremu te popis od deset zbilja dobrih tanjura tjestenine za svaki dan.

 

Možda vas zanima... Sezona pesta - sve o najbržem umaku među umacima Špajza Špageti s maslinovim uljem Možda vas zanima... Abeceda: Špageti s maslinovim uljem i češnjakom Recepti

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Kod pripreme tjestenine nema puno mudrosti. Zagrijte što veću količinu vode dok se ne pojave mjehurići, dobro je posolite, pa zatim u nju ubacite tjesteninu. Špagete nemojte skraćivati, pustite da omekšaju te zatim dijelove koji su izvan posude pomoću kuhače ugurajte u vodu. 

 

Možda vas zanima... Špageti s ribom u finom umaku od rajčice Recepti Možda vas zanima... Savršen ručak: Kremasta tjestenina s graškom i kozjim sirom Recepti

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju i svakako pripazite da ju ne prekuhate. Al dente tjestenina najbolja je i najzdravija varijanta pripreme tjestenine.

Koristiti možete integralnu, pirovu ili tjesteninu od durum pšenice. Važno je tek slijediti pravila na pakiranju.

 

Možda vas zanima... Krpice sa zeljem na moderan način - brze, fine i zdrave! Kolumne Možda vas zanima... Pasta alla Norma - čudo s patlidžanom, rajčicom i ricottom Kolumne

 

 | Author: Veganica Veganica

Za jednostavne umake potrebna će vam biti tek voda u kojoj se kuhala tjestenina, kockica maslaca i omiljeno svježe začinsko bilje. Pripremite ih tako da na tavi otopite maslac, dodate začinsko bilje, koji režanj češnjaka, a zatim pričekajte da bilje otpusti svoje arome. Dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina i tjesteninu. Dobro promiješajte i začinite po želji. Sjajan dodatak u baš svakoj jednostavnijoj varijanti pripreme tjestenine bit će dobra doza sira po želji. Parmezan je uvijek odličan odabir!

 

Možda vas zanima... Carbonara - brzi klasik iz kuhinje Gennara Contalda Recepti Možda vas zanima... Može li brže: Tjestenina sa špinatom i graškom Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Za nešto složenije, guste i bogatije umake kao bazu koristite dobru luk i korjenasto povrće, a povrće zatim, prema željama, prije spajanja s tjesteninom bacite u blender i pretvorite u gusti umak.

 

Možda vas zanima... Pileći paprikaš - jelo kojem se uvijek lijepo vratiti... Kolumne

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

Dodavanje tjestenine u umak pred sam kraj kuhanja dat će na boljim i dubljim aromama pa svakako, umjesto dodavanja umaka na čistu tjesteninu, pokušajte sve komponente prije posluživanja pomiješati.

 

Možda vas zanima... Onaj jedan recept za špagete sa šampinjonima koji svi volimo Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.