gastro postao
Špageti na mediteranski način brzo su i ukusno rješenje za ručak, posebice petkom.
Brz ručak koji vam neće oduzeti više od pola sata vremena, na stol će donijeti okuse i mirise proljeća na moru. Pripremite namirnice, skuhajte tjesteninu, pa za to vrijeme pripremite jednostavan umak od rajčice.
Koristite svježe filete bijele ribe ili ih naprosto zamijenite onima iz konzerve. Okus će biti drugačiji, no zbog jednostavnosti pripreme, ručak će svakako biti gotov brže nego što možete zamisliti.
Potrebno vam je:
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica pasirane rajčice
- 3 svježe rajčice
- 1 lovorov list
- 1 žličica origana
- 8 fileta bijele ribe (može i iz konzerve)
- 3 žlica parmezana
- sol
- papar
- 1 žličica šećera
- 3 žlica maslaca
Postupak pripreme:
- U većoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i češnjak, te lagano pržite dok luk ne požuti.
- Dodajte rajčicu, pasiranu rajčicu, lovor i origano. Dobro promiješajte i lagano kuhajte oko 20 minuta ili dok ne dobijete gusti umak.
- Dodajte izrezane slane riblje filete i kuhajte 2-3 minute. Dodajte naribani parmezan, sol, papar i šećer te dobro izmiješajte.
- Gotov umak prelijte preko kuhanih špageta.
Dobar tek!