Recepti 22. veljače 2019.

Hrskavi griz: Naribaj, uroni, isprži i uživaj u ribi

Pržena riba
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ogrtač od naribanog sira i krumpira ili usitnjeni orasi i bademi savršeno nadopunjavaju okus pohane ribe

Uobičajenu smjesu za pohanje začinite novim sastojcima i uživajte u novim specijalitetima. Dio krušnih mrvica zamijenite kukuruznim brašnom i ribanim sirom te aromatizirajte nekim od sušenih začina. Komadi ribljih fileta posebno su ukusni pohani na "orly" način.  Uranjajte ih u tijesto kao za palačinke i odmah stavljajte na dobro zagrijano ulje. U smjesu od jaja, mlijeka i brašna probajte umiješati žlicu kiselog vrhnja i hrena, a ribu prije paniranja marinirajte limunovim sokom, medom i mediteranskim sušenim začinima. 

 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Prženi losos s pireom od batata Kolumne

 

Posebno ukusna je riba u tempuri. U šalicu ledene vode umiješajte dobro ohlađeno jaje iz hladnjaka, dodajte 3/4 šalice brašna i malo praška za pecivo. Lagano i kratko je umutite te stavite u hladnjak. Riba mora biti dobro posušena papirnatim ručnikom pa je takvu uronite u smjesu, stavite na vruće ulje i pržite s obje strane tek nekoliko minuta, kako bi se ravnomjerno ispekla.

 

Možda vas zanima... Neodoljivo ukusni prženi inćuni! Recepti

 

Prženu ribu vadite na kuhinjski ubrus koji će upiti masnoću, ali je njime ne pokrivajte kako se ne bi skupila vlažnost, a korica izgubila hrskavu strukturu. Riblje filete možete pohati u omotaču od krumpirova tijesta. Uživajte u raznim kombinacijama, dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.