Recepti 19. srpnja 2018.

Onaj jedan recept za špagete sa šampinjonima koji svi volimo

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Imamo onaj jedan recept za kremastu tjesteninu kojoj se uvijek rado vraćamo, a nikad ne znamo što smo točno sve u lonac ubacili prethodnog puta. Odlučili smo to promijeniti!

Tjestenina sa šampinjonima na bijelo, vjerujemo, i u vašoj je kuhinji poprilično često jelo. Al dente skuhana tjestenina u kremastom umaku jedan je od naših definitivnih favorita. Problem nastaje kada jelo pokušavamo ponoviti, no nikada ne ispadne isto. Upravo zato, sada smo recept odlučili zapisati kako bi nam tjestenina najfinije uspjela baš uvijek.

 

Tjestenina Možda vas zanima... Ručak iz jednog lonca: Tjestenina, luk i parmezan Recepti


Tjesteninu, naravno, kada je gotova i poslužena možete dodatno posipati omiljenim ribanim sirom. Mi jesmo. Bilo je fantastično i sve bismo odmah ponovili!

Pripremite šampinjone, špagete i bacite se na kuhanje. U slast!

 

osvježavajući komorač Možda vas zanima... Aromatični špageti sa samo četiri sezonska sastojka Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Potrebno vam je:

  • 300 g špageta ili druge tjestenine
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml vina
  • 250 g šampinjona
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • Peršin
  • Maslinovo ulje

Postupak pripreme:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente i sačuvajte vodu od kuhanja.
  2. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte sitno sjeckani luk.
  3. Šampinjone očistite, pa ih nasjeckajte na kolutiće i dodajte luku. Ubacite i režanj češnjaka.
  4. Dodajte vino i pustite da alkohol ispari, pirjajte oko pet minuta.
  5. Dodajte pola čaše vode od kuhanja tjestenine, pa u tavu ubacite i tjesteninu.
  6. Promiješajte i začinite mljevenom crvenom paprikom. 
  7. Odvojite još pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenine i dobro je promiješajte s kiselim vrhnjem.
  8. Sve zajedno dodajte tjestenini.
  9. Začinite soli i paprom.
  10. Dobro pomiješajte, pa pospite sitno sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.