Recepti 07. lipnja 2018.

Ručak iz jednog lonca: Tjestenina, luk i parmezan

Tjestenina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najjednostavniji i najkremastiji ručak kakav ćete pripremiti u samo jednoj posudi, obrok je kakav se ne zaboravlja

Luk i parmezan čine savršeno neodoljiv spoj okusa. Uz pomoć samo jednog lonca ili dublje tave, možete pripremiti najsočniju tjesteninu ikada. Zamislite ovaj obrok kao kremastu alfredo tjesteninu, samo bez vrhnja i sira. Prednost jednog lonca je što će tjestenina popiti sav umak te poprimiti okus češnjaka i parmezana. 

 

tjestenina Možda vas zanima... Kako savršeno skuhati tjesteninu svaki put Špajza

 

Možda vas zanima... Pohano, hrskavo, sirno, a ima i tjestenine - ovo morate isprobati! Recepti

 

S ovim jelom nemojte predugo čekati, navalite - odmah!

Potrebno vam je:

  • maslinovo ulje
  • 4 režnja češnjaka
  • temeljac (povrtna kocka ili po želji)
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • fettucine
  • sol i papar
  • naribani parmezan
  • sjeckani peršin

 

Priprema:

  1. Zagrijte ulje u posudi. Dodajte luk i kuhajte povremeno miješajući. 
  2. Dolijte temeljac, mlijeko, maslac i fettucine, začinite solju i paprom.
  3. pričekajte da zakuha i smanjite na lagano da se kuha. Kad je tjestenina gotova dodajte parmezan. Ukoliko je pregusto dolijte još mlijeka, poslužite odmah posuto s peršinom

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.