gastro postao
Najjednostavniji i najkremastiji ručak kakav ćete pripremiti u samo jednoj posudi, obrok je kakav se ne zaboravlja
Luk i parmezan čine savršeno neodoljiv spoj okusa. Uz pomoć samo jednog lonca ili dublje tave, možete pripremiti najsočniju tjesteninu ikada. Zamislite ovaj obrok kao kremastu alfredo tjesteninu, samo bez vrhnja i sira. Prednost jednog lonca je što će tjestenina popiti sav umak te poprimiti okus češnjaka i parmezana.
S ovim jelom nemojte predugo čekati, navalite - odmah!
Potrebno vam je:
- maslinovo ulje
- 4 režnja češnjaka
- temeljac (povrtna kocka ili po želji)
- 1 šalica mlijeka
- 2 žlice maslaca
- fettucine
- sol i papar
- naribani parmezan
- sjeckani peršin
Priprema:
- Zagrijte ulje u posudi. Dodajte luk i kuhajte povremeno miješajući.
- Dolijte temeljac, mlijeko, maslac i fettucine, začinite solju i paprom.
- pričekajte da zakuha i smanjite na lagano da se kuha. Kad je tjestenina gotova dodajte parmezan. Ukoliko je pregusto dolijte još mlijeka, poslužite odmah posuto s peršinom
Dobar tek!