Gennaro Contaldo definitivno je jedan od najsimpatičnijih chefova i redovito pratimo njegove recepte i videe na portalu Jamieja Olivera, kao i emisiju "Two Greedy Italians" . Jela su mu pravi comfort food, lako ih je pripremiti, a poseban je užitak slušati uputstva na engleskom jeziku sa snažnim talijanskim naglaskom.
Jedno od dražih Gennarovih jela nam je carbonara - svima poznata kombinacija tjestenine, jaja i pancete. Vjerujemo da ste je već pripremali, ali od Gennara ipak možete naučiti nekoliko trikova. Obavezno isprobajte!
Sastojci:
- 3 velika žumanjka
- 40 g parmezan
- 150 g pancete
- 200 g špageta
- 1 režanj češnjaka
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Pomiješajte žumanjke, parmezan, začinite paprom i dobro izradite vilicom.
- Pancetu narežite na male komadiće. Sačuvajte kožu pancete.
- Skuhajte špagete u slanoj vodi. Sačuvajte malo vode.
- Tavu natrljajte kožom pancete, a potom upalite vatru.
- Češnjak ogulite, zgnječite dlanom i ubacite u zagrijanoj tavici. Pustite minutu kako bi otpustio okuse, a potom dodajte pancetu i pecite je dok ne postane lagano hrskava.
- Maknite češnjak iz tavice, dodajte tjesteninu i promiješajte.
- Tavu maknite s vatre, dodajte malo vode preostale od kuhanja tjestenine, popaprite i ulijte smjesu jaja. Promiješajte i po potrebi dodajte još malo vode.
Poslužite s naribanim parmezanom i malo papra.