Pizzi rijetki mogu odoljeti. Kombinacija domaćeg tijesta, kiselkastog umaka od rajčice, mozzarelle i bosiljka odavno je nadišla granice Italije i udomaćila se u cijelom svijetu.
Jamie Oliver i Gennaro Contaldo ponešto su izmijenili recept za klasičnu margheritu - dodali su cheddar, cherry rajčice i nazvali je Julietta.
Prvo umijesite tijesto prema Gennarovom receptu, a zatim je bogato nadjenite i uživajte.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 žličica soli
- 7 g suhog kvasca
- 325 ml tople vode
Priprema:
- Pomiješajte brašno i sol. Kvasac stavite u toplu vodu i izmiješajte, a zatim ulijte u brašno i mijesite desetak minuta.
- Razdvojite tijesto na četiri dijela, pobrašnite i ostavite da se diže 2 sata.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i pecite 7-10 minuta.
Gennarova je smjesa dovoljna za četiri okrugle pizze promjera 30 cm. Pogledajte u videu kako su je poznati chefovi nadjenuli.
Dobar tek!