Recepti 25. travnja 2019.

Savršen ručak: Kremasta tjestenina s graškom i kozjim sirom

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Za desetak minuta možete pripremiti ručak iz snova – za cijelu obitelj!

Jednostavnu tjesteninu s graškom možete podignuti na viši nivo ako dodate malo svježeg kozjeg sira, nasjeckani estragon i ne štedite na korici limuna. Nakon kratkog  miješanja imat ćete mirisan i zasitan obrok dostatan za četveročlanu obitelj.

Umjesto graška možete koristiti šparoge ili brokulu, no morat ćete ih prethodno narezati i skuhati. 

 

Možda vas zanima... Trik pomoću kojeg će tjestenina biti još slasnija Špajza

 

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 200 g graška iz konzerve
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica naribane korice limuna
  • 150 g svježeg kozjeg sira
  • 2 žličice nasjeckanog svježeg estragona
  • Sok limuna

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvima na pakiranju. U ovoj kombinaciji možete upotrijebiti špagete, svrdla pa čak i mašnice. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja.
  2. Pomiješajte maslinovo ulje, koricu limuna, estragon i sir u velikoj posudi. Dodajte vruću tjesteninu, grašak i nekoliko žlica vode. Promiješajte, začinite i prelijte s malo limunovog soka.

 

Možda vas zanima... Slasna tjestenina s pečenim češnjakom i parmezanom Recepti

 

Poslužite odmah!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.