Radni tjedan, ručak nije gotov, večera još manje, a kasni dolazak s posla nije pomogao... U spas stiže tjestenina! A da sve još bolje zvuči, reći ćemo ti - kremasta tjestenina s graškom i kozjim sirom. Sastojci su podložni modifikacijama, bez da naškode jelu, pa ćeš lako prilagoditi sve ukusima onih kojima kuhaš.
Jednostavnu tjesteninu s graškom vrlo jednostavno možeš podignuti na viši nivo ako dodaš malo svježeg kozjeg sira, nasjeckani estragon i ne štedi na korici limuna. Nakon kratkog miješanja imat ćeš mirisan i zasitan obrok dostatan za četveročlanu obitelj.
Umjesto graška možeš koristiti šparoge ili brokulu, no morat ćeš ih prethodno narezati i skuhati, ili barem blanširati.
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 200 g graška iz konzerve
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žlica naribane korice limuna
- 150 g svježeg kozjeg sira
- 2 žličice nasjeckanog svježeg estragona
- Sok limuna
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvima na pakiranju. U ovoj kombinaciji možeš upotrijebiti špagete, svrdla pa čak i mašnice. Sačuvaj šalicu vode od kuhanja.
- Pomiješaj maslinovo ulje, koricu limuna, estragon i sir u velikoj posudi. Dodaj vruću tjesteninu, grašak i nekoliko žlica vode. Promiješaj, začini i prelij s malo limunovog soka.
Dobro će doći i malo (ili malo više!) parmezana ili mozzarelle - sve ovisno o ukusima.
Posluži odmah!