Recepti 28. rujna 2022.

Kremasta tjestenina s graškom i kozjim sirom gotova je za čas

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Za desetak minuta možete pripremiti ručak ili večeru iz snova – za cijelu obitelj. Tjestenina je sama po sebi obožavana, pa će sve uz nju biti bonus!

Radni tjedan, ručak nije gotov, večera još manje, a kasni dolazak s posla nije pomogao... U spas stiže tjestenina! A da sve još bolje zvuči, reći ćemo ti - kremasta tjestenina s graškom i kozjim sirom. Sastojci su podložni modifikacijama, bez da naškode jelu, pa ćeš lako prilagoditi sve ukusima onih kojima kuhaš.

Jednostavnu tjesteninu s graškom vrlo jednostavno možeš podignuti na viši nivo ako dodaš malo svježeg kozjeg sira, nasjeckani estragon i ne štedi na korici limuna. Nakon kratkog miješanja imat ćeš mirisan i zasitan obrok dostatan za četveročlanu obitelj.

Umjesto graška možeš koristiti šparoge ili brokulu, no morat ćeš ih prethodno narezati i skuhati, ili barem blanširati.

 

Možda vas zanima... Trik pomoću kojeg će tjestenina biti još slasnija Špajza

 

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 200 g graška iz konzerve
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica naribane korice limuna
  • 150 g svježeg kozjeg sira
  • 2 žličice nasjeckanog svježeg estragona
  • Sok limuna

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvima na pakiranju. U ovoj kombinaciji možeš upotrijebiti špagete, svrdla pa čak i mašnice. Sačuvaj šalicu vode od kuhanja.
  2. Pomiješaj maslinovo ulje, koricu limuna, estragon i sir u velikoj posudi. Dodaj vruću tjesteninu, grašak i nekoliko žlica vode. Promiješaj, začini i prelij s malo limunovog soka.

 

Možda vas zanima... Tjestenina s pečenim češnjakom i parmezanom Recepti

 

Dobro će doći i malo (ili malo više!) parmezana ili mozzarelle - sve ovisno o ukusima.

Posluži odmah!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.