Tjestenina u umaku definitivno je jedan od najdražih jela te se barem jednom tjedno nalazi na našem meniju. Kada smo otkrili ovaj jednostavan trik, jelo kao što je tjestenina u umaku pretvorila se u za još jednu razinu slasniji užitak.
Naime, kada pripremate jelo koje uključuje kuhanje tjestenine i umaka, tjesteninu skuhajte al dente, pa je na samom kraju ubacite u umak i na taj je način dovršite. Dodavanjem tjestenine u umak, on će poprimiti divnu kremastu, pomalo ljepljivu teksturu te se na najljepši način sljubiti s tjesteninom.
Ponestane li vam umaka, uvijek mu možete dodati i dio vode u kojoj se kuhala tjestenina koji će ga zatim učiniti bogatijim i gušćim nego što bi ga učinio tek dodatak vode ili temeljca.
Naprosto pripremite dvije posude, skuhajte umak i tjesteninu, a zatim tjesteninu prebacite u umak i nastavite kuhati još minutu do dvije. Jednostavnije ne može!