Špajza 3792 prikaza 19. veljače 2019.

Trik pomoću kojeg će tjestenina biti još slasnija

Getty Images
Samo jedan korak dijeli vas od savršeno pripremljene tjestenine. Oduzet će vam svega desetak sekundi, a više ga nikada nećete htjeti preskočiti.

Tjestenina u umaku definitivno je jedan od najdražih jela te se barem jednom tjedno nalazi na našem meniju. Kada smo otkrili ovaj jednostavan trik, jelo kao što je tjestenina u umaku pretvorila se u za još jednu razinu slasniji užitak.

 

Možda vas zanima... Tri provjerena trika za savršene lazanje Špajza



Naime, kada pripremate jelo koje uključuje kuhanje tjestenine i umaka, tjesteninu skuhajte al dente, pa je na samom kraju ubacite u umak i na taj je način dovršite. Dodavanjem tjestenine u umak, on će poprimiti divnu kremastu, pomalo ljepljivu teksturu te se na najljepši način sljubiti s tjesteninom. 

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Ponestane li vam umaka, uvijek mu možete dodati i dio vode u kojoj se kuhala tjestenina koji će ga zatim učiniti bogatijim i gušćim nego što bi ga učinio tek dodatak vode ili temeljca.

 

Možda vas zanima... Jednostavnije ne može: Tjestenina al burro Recepti

 

Naprosto pripremite dvije posude, skuhajte umak i tjesteninu, a zatim tjesteninu prebacite u umak i nastavite kuhati još minutu do dvije. Jednostavnije ne može!
 

 | Author: Getty Images Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.