Da, neće svatko odabrati češnjak kao prvi i osnovni sastojak jela od tjestenine. No, nama se čini da je ovo jelo puno pogodak i da će smiriti živce nakon napornog radnog dana.
Tjestenina s pečenim češnjakom i parmezanom nije, istina, za svako nepce. Češnjak mnogi ne podnose, ali zato oni koji ga podnose - ne mogu ga se zasititi! A parmezan nije, istina opet, uobičajena kombinacija uz češnjak.
Češnjaka, reći će ovi drugi, ne možeš pojesti previše. A i kad ga pojedeš previše, nećeš to dugo pamtiti po zlu - nego ubrzo ponoviti istu "grešku". Možda, ali samo možda, te može zaustaviti to da ti netko spomene mirise koji se šire oko tebe... No, ti ih ionako ne osjetiš, pa ćeš to sasvim sigurno i ležerno ignorirati.
Češnjak je zdra i ukusan, nije nas briga za miris
Jedan argument uvijek možemo izvući kao asa iz rukava - češnjak je zdrav. I tu rasprava završava. U ovom razdoblju kad nam treba snažan imunitet, ovo je jelo sjajan odabir i bez obzira na mirise.
Tjestenina s pečenim češnjakom i parmezanom je jelo koje obično pripremamo nakon dugog radnog dana. Palimo pećnicu čim uđemo u stan, ubacujemo češnjak i tek se onda presvlačimo. Češnjak se peče sat vremena, a za to vrijeme se stignemo odmoriti i popiti kavu.
Ostatak pripreme oduzima tek 15 minuta vremena, a uključuje kuhanje tjestenine i nekoliko minuta miješanja. Čisti užitak bez puno truda!
Češnjak se za ovo jelo peče sat vremena