Ne možemo se zasititi pečenog krumpira

Getty Images
Svatko ima svoju malu tajnu pečenja krumpira, što uključuje različite začine, dodatke, duljinu pečenja, prethodno kuhanje, preokretanje ili podlijevanje. U moru divnih recepata, ovaj nam je zapeo za oko...
Vidi originalni članak

Riječ je o jednostavnom pečenom krumpiru umočenom u smjesu maslaca i parmezana. Ova kremasta mješavina učinit će ga savršeno hrskavim i mekanim u isto vrijeme.

Pronađite krumpir s više škroba, narežite ga na ploškice i jednostavno uronite u maslac i naribani sir. Sav će preostali posao odraditi vaša pećnica, a vi možete usput uživati u mirisu.

 

jesi li znatiželjna? Pečeni krumpir kao iz restorana brze hrane

 

Sastojci:

  • 6 – 8 velikih krumpira
  • 50 g maslaca
  • 70 g naribanog parmezana
  • 1 žličica papra

Priprema:

  1. Krumpire  dobro operite i narežite kolutove debele otprilike 1  cm.
  2. U dublju posudu za pečenje ulijte rastopljeni maslac, umiješajte naribanih parmezan i posložite narezane krumpire. 
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva otprilike 45 minuta. 
  4. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji desetak minuta prije posluživanja.

 

Odličan snack Kako napraviti hrskave popečke od krumpira?

 

 

Posjeti Gastro.hr