Recepti 5558 prikaza 13. ožujka 2019.

Ne možemo se zasititi pečenog krumpira

Getty Images
Svatko ima svoju malu tajnu pečenja krumpira, što uključuje različite začine, dodatke, duljinu pečenja, prethodno kuhanje, preokretanje ili podlijevanje. U moru divnih recepata, ovaj nam je zapeo za oko...

Riječ je o jednostavnom pečenom krumpiru umočenom u smjesu maslaca i parmezana. Ova kremasta mješavina učinit će ga savršeno hrskavim i mekanim u isto vrijeme.

Pronađite krumpir s više škroba, narežite ga na ploškice i jednostavno uronite u maslac i naribani sir. Sav će preostali posao odraditi vaša pećnica, a vi možete usput uživati u mirisu.

 

Možda vas zanima... Pečeni krumpir kao iz restorana brze hrane Recepti

 

Sastojci:

  • 6 – 8 velikih krumpira
  • 50 g maslaca
  • 70 g naribanog parmezana
  • 1 žličica papra

Priprema:

  1. Krumpire  dobro operite i narežite kolutove debele otprilike 1  cm.
  2. U dublju posudu za pečenje ulijte rastopljeni maslac, umiješajte naribanih parmezan i posložite narezane krumpire. 
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva otprilike 45 minuta. 
  4. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji desetak minuta prije posluživanja.

 

Možda vas zanima... Kako napraviti hrskave popečke od krumpira? Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.