gastro postao
Svatko ima svoju malu tajnu pečenja krumpira, što uključuje različite začine, dodatke, duljinu pečenja, prethodno kuhanje, preokretanje ili podlijevanje. U moru divnih recepata, ovaj nam je zapeo za oko...
Riječ je o jednostavnom pečenom krumpiru umočenom u smjesu maslaca i parmezana. Ova kremasta mješavina učinit će ga savršeno hrskavim i mekanim u isto vrijeme.
Pronađite krumpir s više škroba, narežite ga na ploškice i jednostavno uronite u maslac i naribani sir. Sav će preostali posao odraditi vaša pećnica, a vi možete usput uživati u mirisu.
Sastojci:
- 6 – 8 velikih krumpira
- 50 g maslaca
- 70 g naribanog parmezana
- 1 žličica papra
Priprema:
- Krumpire dobro operite i narežite kolutove debele otprilike 1 cm.
- U dublju posudu za pečenje ulijte rastopljeni maslac, umiješajte naribanih parmezan i posložite narezane krumpire.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva otprilike 45 minuta.
- Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji desetak minuta prije posluživanja.