Recepti 13. ožujka 2019.

Ne možemo se zasititi pečenog krumpira

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Svatko ima svoju malu tajnu pečenja krumpira, što uključuje različite začine, dodatke, duljinu pečenja, prethodno kuhanje, preokretanje ili podlijevanje. U moru divnih recepata, ovaj nam je zapeo za oko...

Riječ je o jednostavnom pečenom krumpiru umočenom u smjesu maslaca i parmezana. Ova kremasta mješavina učinit će ga savršeno hrskavim i mekanim u isto vrijeme.

Pronađite krumpir s više škroba, narežite ga na ploškice i jednostavno uronite u maslac i naribani sir. Sav će preostali posao odraditi vaša pećnica, a vi možete usput uživati u mirisu.

 

Možda vas zanima... Pečeni krumpir kao iz restorana brze hrane Recepti

 

Sastojci:

  • 6 – 8 velikih krumpira
  • 50 g maslaca
  • 70 g naribanog parmezana
  • 1 žličica papra

Priprema:

  1. Krumpire  dobro operite i narežite kolutove debele otprilike 1  cm.
  2. U dublju posudu za pečenje ulijte rastopljeni maslac, umiješajte naribanih parmezan i posložite narezane krumpire. 
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva otprilike 45 minuta. 
  4. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji desetak minuta prije posluživanja.

 

Možda vas zanima... Kako napraviti hrskave popečke od krumpira? Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.