Neodoljiva krostata od limuna zbog koje cure sline

Getty Images
Tarte au citron je lagana i jednostavna pita od limuna.
Vidi originalni članak

Za ovaj kolač nisu ti potrebni neki posebni sastojci, a rezultat je jednostavno fantastičan.

Ova osvježavajuća krostata od prhkog tijesta i kreme od limuna odličan je izbor za desert uz kavu, posebice ako imate domaće limune na raspolaganju. Uz to, kuća će mirisati po prhkom tijestu i limunu...

 

Kakva delicija! Čokoladna krostata - klasik za prste polizati

 

Potrebno vam je:

Za nadjev:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 4 kom limunove korice
  • sok 4 limuna
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 15 g šećera u prahu

Za tijesto:

  • 180 g brašna
  • 85 g maslaca
  • 45 g šećera
  • 1 jaje

 

50 shades of hunger Jednostavno i mirisno: Prhka pita od jabuke i vanilije

 

Priprema:

  1. Za tijesto u multipraktik stavimo brašno, maslac i šećer i miksamo u mrvičastu smjesu. Dodamo jaje i miksamo dok se tijesto ne oblikuje u loptu.
  2. Na pobrašnjenoj površini razvaljamo tijesto u veliki krug kojim ćemo obložiti kalup. Stavimo ga najmanje 30 minuta u hladnjak.
  3. Za nadjev istučemo jaja i šećer. Umiješamo limunovu koricu i sok, pa vrhnje. Stavimo sat vremena u hladnjak.
  4. Zagrijemo pećnicu na 190 °C. Tijesto obložimo papirom za pečenje, napunimo ga kuglicama za pečenje pa pečemo 10 minuta. Izvadimo papir i kuglice za pečenje pa pečemo još 5 minuta.
  5. Smanjimo temperaturu pećnice na 140 °C. Ulijemo nadjev s limunom, pazeći da se ne prelije izvan ruba. Pečemo 30 minuta.
  6. Izvadimo iz pećnice pa ostavimo da se hladi. Poslužimo posuto šećerom u prahu i limunovom koricom.

U slast!

 

Posjeti Gastro.hr